Dames 1 kwam net te kort

Afgelopen vrijdag 17 november hadden de dames 1 hun wedstrijd tegen Punt Ut DS2. Dit team stond met één puntje en één wedstrijd meer boven ons, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De voorspelling van te voren was een 3-1 winst voor ons. Nu nog waarmaken. Helaas is Trijnilda nog steeds geblesseerd, maar ook als teller en supporter hebben we veel aan haar!
Tijdens het inspelen werd al snel duidelijk dat ook de dames van Punt Ut erg aan onze ‘compacte’ zaal moesten wennen. Er werd zelfs al met banken gesleept om meer ruimte te creëren, maar wij weten allemaal dat dat weinig zin heeft.

In de eerste set werd al snel duidelijk dat het team gedragen werd door twee spelers. Daar moesten wel even aan wennen. De bal kwam niet lekker bij Anneke en we hadden moeite met het afmaken, terwijl zij wel de puntjes maakten en daarom verloren we helaas de eerste set met 18-25.

Tweede set, nieuwe set, nieuwe kansen. Het ging zeker beter dan de eerste set. We moesten slimmer spelen om de punten te maken. Goed kijken welke speler waar stond en zo de goede hoekjes kiezen. We wonnen de set met 25-17. Ook de derde set konden we zo winnen, maar ze kregen ook steeds meer een antwoord op onze hoekjes. Toch wonnen we ook deze set met 25-22.

Nog één set winnen en de voorspelling komt uit. Maar helaas was het toch niet zo gemakkelijk. Wat we in de tweede en derde set deden, werd in de vierde set wat vergeten. We gingen gelijk op, en konden op een gegeven moment toch de voorsprong pakken. Met nog 2 punten te gaan en een voorsprong, hoefden we het alleen nog maar af te maken. Simpel zou je zeggen, maar we konden het niet afmaken. Punt Ut won deze set met 23-25.
2-2.

Met een vijfde set, hadden we nog een kans om de winst binnen te slepen. Ook deze set ging gelijk op. Met een stand van 7-8 wisselden we van kant. Uiteindelijk had Punt Ut had nog één punt nodig om de set te winnen, maar dat lieten we niet zomaar gebeuren. De stand was 14-14. De punten hierna waren zenuwslopend, voor de spelers, voor het publiek, maar ook zeker voor onze coach! Het ging van matchpoint voor hun, naar matchpoint voor ons, totdat het 19-19 werd. De laatste twee punten waren helaas voor Punt Ut. Door een bal die de netrand raakte en blok van de tegenpartij konden wij net niet winnen.

Helaas een 2-3 verlies van Punt Ut DS2. Iedereen bedankt voor het aanmoedigen. Onze mooie tribune op het podium zat lekker vol. Volgende week hebben we weer een uitwedstrijd en nemen we het op tegen de dames 4 van Sint Nyk om 21:00uur.
Foto’s zijn gemaakt door Mark Tesselaar.

Antje