Dames 1 gedreven bezig

Dames 1 had vrijdagavond 17 maart, O.T.I.B D2 uit Nijland als tegenstander in ons dorpshuis in Hommerts. De wedstrijd begon weer om 19;15. Klaas de Groot was weer onze coach. Simone was deze wedstrijd niet aanwezig. Dus waren we met zijn achten deze avond. Twee maanden geleden speelden wij in Nijland niet op ons best. De wedstrijd was op een vroege zaterdagmiddag. Nu wij deze avond thuis mochten spelen, zijn we erg gedreven om te laten zien wat wij kunnen.

De eerste set ging redelijk gelijk op. O.T.I.B had in het begin last, om aan onze kleine zaal te wennen. Maar toch wisten zij de druk te behouden, zo kregen wij niet de kans om zelf de punten te maken. De set eindigde in 16-25.

Op naar de tweede set. Wij baalden enorm van het verloren punt. We wisten wel dat het erin zat om wat punten te pakken vanavond. Zelf druk geven en de tegenstander niet de kans te geven om aan te vallen, lukte ons erg goed deze set. Toch lukte het O.T.I.B om weer wat te scoren deze set, maar wij bleven rustig en geconcentreerd spelen. We wonnen deze set met 25-23.

De derde set waren wij een stuk sterker. O.T.I.B had moeite met onze service, konden zelf geen aanvallen creëren. Wij waren er steeds goed bij. De pass liep geweldig, waardoor we lekker konden aanvallen en punten konden scoren. We liepen erg uit op O.T.I.B met een enorme voorsprong met als eindstand 25-14.

Bij het spelen van de vierde set kwam O.T.I.B sterk terug. Wij begonnen een beetje te verzwakken. Het werd nog even spannend maar toch was O.T.I.B deze set een stuk sterker dan dat wij waren. Met een eindstand van 20-25 wist O.T.I.B het gelijk te maken met een setstand van 2-2.

Er moest een vijfde set worden gespeeld, en wij waren ervan overtuigd deze te winnen. Met een 0-4 achterstand werd aan onze kant een time-out aangevraagd en kwamen we goed terug. Wij hadden een goede servicedruk waar O.T.I.B het erg lastig mee had. 5-4 ingehaald! Een aantal goede blokkeringen en aanvallen vanaf onze kant, wist de wedstrijd te bepalen met een uitslag van 15-10.

3 punten behaald deze avond, wij waren uiteindelijk tevreden! Klaas bedankt voor het coachen en voor de supporters weer bedankt voor jullie aanwezigheid. Vrijdag 24 maart spelen wij weer thuis. Wij mogen VC Bolsward D5 ontvangen in ons dorpshuis. Tot dan!