Dames 1 borrelt met tè harde muziek

Vrijdag 25 november hadden wij een wedstrijd in Akkrum tegen A.V.C., de laatste bij ons in de poule. Dus wij waren gebrand om de 5 punten mee naar Hommerts/Jutrijp te nemen.

Nadat we de thee op hadden begonnen we mooi op schema om 21:15 uur met inspelen. Nadat we de opstelling en nog wat aanwijzingen van onze coach van vanavond Ciska hadden gehoord, begonnen we met veel goede moed aan de eerste set. We moesten eerst wat wennen aan de iets lichte bal, daarna kwamen we aardig in ons spel. De pass lag aardig en er werd mooi aangevallen. Maar we wisten het nog niet echt af te maken. Veel ballen te mooi over het net. Toch wisten we deze set te winnen met 22-25.

De tweede set kwamen we steeds meer in het spel. We scoorden meer uit onze aanval en we bouwden al snel een voorsprong op. We hadden rust in ons spel. En dat werd beloond met winst, 15-25.

De derde set wilden we het spel van de tweede set doorzetten, maar we lieten het wat liggen. Slordige fouten aan onze kant en daar profiteerde A.V.C van. En toen wisten we in een keer ook niet meer hoe we moesten staan en er kwam veel verwarring in het veld. Er werd vanaf de bank ook van alles geroepen wat ook weer voor verwarring zorgde. Na twee time outs en 2 wissels mocht het niet meer baten. We verloren deze set met 25-16. Dat werden geen 5 punten mee naar huis. Dan maar voor de 4 punten gaan. Deze set snel vergeten en op naar de vierde set.

Na een goede peptalk van onze coach begonnen we. Er moest weer rust komen in ons spel. Gelukkig herpakten we ons weer. We scoorde weer meer uit onze aanval en we waren weer gretig. En dat werd beloond. We wonnen deze set met 19-25. De 4 punten in de pocket 🙂
De vijfde set speelden we met de helft van het team af in de kantine. Want we hadden wel zin in een borrel en een hapje. En dat hadden we ook verdiend. Maar van rustig bijpraten was geen sprake. In Akkrum houden ze wel van een feestje. Met de radio op vol volume werd van alle kanten meegezongen en zelfs gedanst. Een muziekje op de achtergrond is leuk maar dit was veel te hard.
Dus we hebben ons drankje opgedronken en zijn door de dichte mist weer richting Hommerts gereden. Nadat Hedwig onze coach keurig had afgeleverd werd ik ook thuis afgezet. Toen ik mijn tas uit de kofferbak wilde pakken dacht ik: “shit, ik moest de shirts wassen maar die staan nog in Akkrum” Eerst maar een nachtje slapen en dan zien we morgen wel weer. Maar gelukkig kreeg ik zaterdagochtend vroeg al een Appje van Hedwig dat haar collega (waar we tegen moesten) vanochtend om 9:45 in Sneek moest zijn en dat ze shirts wel mee wou nemen. Dus dat scheelde weer een ritje naar Akkrum 😉

En Ciska, bedankt voor je rustige en duidelijke coachwerk!

Volgende week spelen we weer een uitwedstrijd, dan in Bolsward om 20:30 uur.