D1 wint nipt van hekkensluiter

Op vrijdag 8 februari stond de wedstrijd tegen Oudehaske D1 op het programma. Oudehaske had tot dusver in de competitie nog maar 1 punt behaald in 13 wedstrijden en stond onderaan in het klassement, dus wij gingen vol zelfvertrouwen richting Oudehaske. We gingen voor 5 punten, dat was duidelijk.

We moesten het vandaag doen zonder coach omdat Antsje er- in verband met haar zwangerschap (destijds)- mee was gestopt en onze trainster Claudia kon er vandaag niet bij zijn.

Zoals inmiddels velen van jullie al weten is onze teamgenoot Antsje op 12 februari bevallen van een gezonde zoon, genaamd Levi Gerard Tesselaar. Alles gaat goed met zoon, moeder en vader. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon!

We gingen van start. We begonnen niet sterk. We maakten wat foutjes en de tegenstander bleek toch sterker dan verwacht. Dit zal ons toch niet gebeuren, dachten wij. We deden ons best, maar het ging niet. We verloren de eerste set helaas met 25-23.

De tweede set gingen we van start met drie ander spelers. Dat pakte goed uit. We speelden beter, maar de tegenpartij bleef best sterk. Ze waren sterk in de verdediging en onze aanval leverde niet genoeg resultaat op. Gelukkig hebben we de tweede set gewonnen met 25-20.

Door de overwinning in de tweede set gingen we de derde set van start met dezelfde opstelling in de hoop om hetzelfde resultaat te bereiken. Gelukkig was dat een goede zet. We hebben gewonnen met 25-19.

We stonden nu 2-1 voor, dat is mooi. Nu de laatste set. We gingen nu voor het maximaal haalbare in deze wedstrijd, de volle 4 punten. We begonnen redelijk, maar niet overtuigend. De tegenpartij bleef sterk in de verdediging en wij maakten het niet af. Helaas.. helaas. De vierde set verloren we met 18-25, het stond nu 2-2. Dit betekende een 5e set.

We baalden enorm. We moesten en zouden dat 3e puntje binnenslepen. We kunnen toch niet verliezen van de hekkensluiter van deze competitie??

We begonnen de 5e set prima. We kregen een aardige voorsprong, nu vasthouden. Dat lukte helaas niet zo goed. Ze kwamen steeds dichterbij, maar gelukkig hebben we deze set net weten te pakken, met een eindstand van 13-15! We waren zo blij met deze laatste set! Wel waren we erg teleurgesteld over onze prestatie. We kunnen beter, maar hebben het niet laten zien. Uiteindelijk was het dus 3-2 in ons voordeel. Met 3 punten gingen we naar huis.

We staan nu 6e in de competitie van 11 teams. De twee teams onder ons zitten ons op de hielen, het scheelt maar weinig punten. We moeten de volgende wedstrijd dus punten pakken! We moeten dan tegen het team dat op de 9e plek staat.

Onze volgende wedstrijd spelen we vrijdag 22 februari a.s. om 20.30 uur in Oppenhuizen met als tegenstander Top en Twel DS 1. We gaan dan weer knallen!!

Iedereen is van harte welkom om ons aan te moedigen!