D1 komt terug na 0-2 achterstand

Vrijdagavond 11 januari speelden wij onze eerste wedstrijd van 2019! Een derby tegen V.L.O uit Oudega. Na wat oponthoud kon de wedstrijd iets over half 8 beginnen.

We begonnen niet heel sterk waardoor V.L.O lekker in de wedstrijd kwam. Toch lieten we leuken dingen zien, maar we konden de achterstand niet wegwerken. De eerste set ging naar V.L.O met 5 punten verschil 20-25.

De goeie dingen uit de eerste set meenemen en vol de de tweede set in. Claudia, onze coach van vanavond, had vertrouwen in het team van de eerste set. Ze paste 1 wissel toe. Evelien erin voor Ylsa. De tweede set was eigenlijk wel wat een kopie van de eerste. Veel slordigheid aan onze kant, waardoor wij V.L.O de kans gaven om vanaf hun kan te scoren. We konden weer de snelle achterstand niet wegwerken. Deze set eindigde in 17-25.

De derde set moest het  dan echt gebeuren als we nog wat punten wilden pakken of nog voor de winst wilden gaan. Claudia deed nog eens 2 wissels, Hedwig en ik kwamen erin voor Dagmar en Eline. Ook V.L.O.  had hier en daar wat gewisseld. We begonnen gelijk sterk waardoor V.L.O. niet de kans had om echt lekker in hun spel te komen. Wij wel, we hadden een goede pass waardoor er mooie aanvallen kwamen van onze kant. V.L.O. had daar geen antwoord op. We wonnen de derde set in 25-11!! We geloofden er weer in. Op naar de vierde set.

We begonnen gelijk weer sterk. Maar V.L.O. ook. Van beide kanten werd er mooi aangevallen. Het was dan ook een hele spannende set. We hebben van beide kanten een paar keer op match point gestaan. Maar wij gingen er met de winst vandoor. Het werdt 28-26!! Een vijf setter!

Een kleine aanpassing in ons team, Trijnilda bleef aan de kant en Dagmar nam haar positie in. We begonnen sterk aan de vijfde set. Wij hadden bij de 8 punten een kleine voorsprong. Die hielden wij tot we 13-10 voorstonden. De winst lag voor het grijpen. 1,2 boem, 1,2 boem riepen we voluit. Maar door slordige fouten van onze kant kwam V.L.O. terug en werd het 13-13. Wij hadden niet een antwoordt op de harde serve van hun kant en verloren de set met 13-15. Jammer!! 2-3 verloren.

Maar we mogen ook trots op ons zelf zijn, dat we na een achterstand zo sterk zijn terug gekomen. We hebben in ieder geval in puntentotaal deze wedstrijd wel gewonnen 103-102 ( toch nog een kleine winst😉)

Claudia bedankt voor het coachen. En wat een publiek was er om te kijken super!! Het podium zat vol! Bedankt publiek wij hopen dat jullie ons aankomende vrijdag weer komen aanmoedigen. Dan moeten wij weer thuis. Om 19:30 tegen Covos. Tot dan🙋‍♀️