C1: Op naar de kampioenswedstrijd?

Wij (Far Ut MC 1) moesten 16 maart 2019 volleyballen tegen Oostermoer MC 1. Het beloofde  een spannende wedstrijd te worden, want de laatste 3 wedstrijden zijn in gegaan en wij staan nu nog boven aan.

De wedstrijd, Far Ut- Oostermoer, waar we de hele week al naar verlangden begon langzaam werkelijkheid te worden. Er was eerst nog wat verwarring over in welke zaal we moesten spelen, maar toen we eenmaal begonnen waren liep het lekker.

De eerste set. We hadden afgesproken dat we er gelijk voor zouden gaan, want vaak moeten we de eerste set nog een beetje inkomen, maar vandaag was het wel anders. Zoals ik zei waren we meteen los. We verdedigden goed en maakten het af met een mooie smash of een prikbal. We wonnen die set ook met 25-12.

De tweede set. Deze ging al wat moeizamer. We deden ons best wel, en het ging ook wel goed, maar toch nog niet perfect. De pass kwam nog niet mooi bij de spelverdediger. Hierdoor konden we het niet goed afmaken. Uiteindelijk hadden we nog wel gewonnen met 25-20. Op naar de derde set!

We wisten nu dat Oostermoer wel wat kon en dat we dus flink aan de bak moesten. We begonnen lekker maar zakten steeds verder af. Op een gegeven moment stonden we achter. Er moet nu wel wat gebeuren zeiden de coachen en gelijk hadden ze. Oké we hadden een time-out gehad en gingen er weer tegenaan. Het ging steeds een beetje beter. En ja hoor we hebben ze weer ingehaald. Het was kantje boord maar we hadden het gered. 27-25. We hadden nu al 4 punten binnen gehaald, maar we gingen voor de 5 punten.

Dus de laatste set. Alles wat we in ons hadden moesten we nu geven om de laatste set ook te winnen. Dit was ons gelukt. We gingen aanvallen en zochten de hoekjes op en dat werd ons beloond met een mooie overwinning van de vierde set. 25-17. Yes 5 punten in the pocket! Op naar de volgende wedstrijd!

Volgende week zaterdag 23 maart 2019 om 16:00 uur moeten we een bloedstollende kampioenswedstrijd spelen, de nummer 1 tegen de nummer 2, in Bolsward. Wilt u bij deze spannende wedstrijd aanwezig zijn? Kom dan vooral kijken. We kunnen uw steun goed gebruiken. Hopelijk tot volgende week. 

Groetjes 

#5 Frieda.

De wedstrijd kan bijna beginnen.
Vele ouders, broertjes/zusjes en pake’s en beppe’s zitten er klaar al voor.