C-toppers winnen spektakelstuk!

Je hebt wedstrijden, spannende wedstrijden en enorm spannende wedstrijden. Tot de laatste categorie behoorde Stanfries 1-Far Ut C van vrijdag de dertiende. Wát een thriller in IJlst, waar onze meiden na een zenuwslopend, bijna twee uur durend, spektakelstuk de felbegeerde overwinning behaalden: 2-3.

Wát een wedstrijd! En wat bleken onze meiden over een karakter te beschikken! En wat waren er weer veel supporters – tot uit Sneek aan toe, dank allemaal weer! En wat bewees de speciale supporters-app weer zijn waarde op zulke momenten als er bijvoorbeeld trouwe fans afwezig zijn omdat er ook nog zoiets bestaat als werken.. Werken? Je zit voortdurend op je telefoon te kijken voor het scoreverloop!

Nou, dat was de eerste set een kwellinkje. Stanfries maakte gehakt van onze topmeiden, opnieuw enthousiast en met kennis van zaken gecoacht door Wâtte. Voor er een appje verstuurd kon worden, was Stanfries al uitgelopen naar 13-0… Niet getreurd: we kwamen terug tot 25-14 en sloegen daarna hard toe. Met prima spel – en vooral met elkaar! – werd de tweede set met 25-22 gewonnen. Op naar de derde set, die ervoor zorgde dat de zweetdruppels bij alles en iedereen tot in de sokken stroomden. Far Ut leek op weg naar de zege, maar de thuisclub was niet voor één gat te vangen en won toch nog met 27-25.

Opnieuw moesten onze toppers een teleurstelling wegslikken en weer slaagde dat. en met glans! Wat speelden ze allemaal weer mooi en wat is het mooi om te zien dat ze allemaal zo vooruitgaan! Het werd via 25-13 2-2, waarna de vijfde ging om winst en verlies. Zou het dorpje de stad kunnen pakken? Jawis! We serveerden zo scherp als een gloednieuwe kettingzaag en wonnen niet met 15-13, niet met 15-12, niet met 15-11, maar met 15-7! Hoppa, 3 punten in de tas, waar ook de van zweet gutsende shirts in verdwenen. Die werden de volgende dag alweer lekker gewassen en gedroogd aan de Pampuswei (foto!).

De C-meiden hebben nu 2 weken vrij en genieten in deze klasse van de vierde plaats met 47 punten. Mooi achter de sterke clubs Covos en Dosko, het tweede van Stanfries, en mooi voor het andere team van Stanfries. Puik werk dames!

shirtskarlijn

Na gedane arbeid mogen ook de shirts even lekker bijkomen!