C-toppers winnen eerste vijfsetter!

hanscoach

Coach Hans Wempe ziet ‘zijn’ meiden een punt vieren.

Het is gelukt! De C-meiden hebben zaterdag 8 november hun eerste vijfsetter gewonnen! Dit na weer een zenuwslopende wedstrijd in Leeuwarden tegen VC058. Eerder dit seizoen waren drie vijfsetters nipt verloren, dus deze zege werd wel eventjes gevierd!

Oi, oi, oi, wat maakten de meiden van Far Ut het spannend! En wat was het mooi dat Anniek er weer bij was na haar pinkblessure! Ze speelde geweldig en kreeg ook op tijd even rust van coach Hans. Hij moest er voortdurend fel op zitten, want de ploeg speelde onrustig. Dat kwam door het enorme kabaal in deze sporthal; naast de meidenwedstrijd speelden de mannen-1 van VC058 en die brulden als leeuwen na elk punt.

Maar na de eerste set (verlies), pakte Far Ut de zaken goed op. De opslagen van Annemare waren schitterend. De tweede set werd dik gewonnen, maar daarna maakte VC058 er 2-1 van. Toen moest het gebeuren in de vierde set. Dat lukte, kantjeboord, maar dankzij prima werk van allemaal ging het goed: 2-2. Annemarije was zelfs zo geconcentreerd dat ze keurig opsloeg toen VC058 een time-out had aangevraagd en het veld aan de andere kant al leeg was!

De vijfde set, wat zou het worden? De Hommertser en Jutrijper supporters gingen dichterbij het veld zitten om de meiden tot rust te manen. Dat werkte. De meiden wilden niet verliezen! Karlijn begon met opslaan en ramde werkelijk de ene na de andere bal tegen de grond: 0-7! We draaiden met 1-8 en verslapten niet. Anouk scoorde mooi, Ilsa passte prima, Myrthe sloeg raak, Annemare serveerde goed, Annemarije en Ytje pakten alle ballen en Anniek maakte ook geen fouten. Dit werd een dikke zege: 6-15 en 2-3 en dat werd met een dikke zak chips gevierd in de kantine!

Ontlading bij de C's na de gewonnen vijfsetter tegen VC058 (8/11/14)

Ontlading bij de C’s na de gewonnen vijfsetter tegen VC058 (8/11/14)