C-meiden werken 2-0 achterstand weg!

Het moest uit het uiterste puntje van de schoenen worden gehaald, maar de C-meiden hebben vrijdagavond weten te winnen van het jongensteam van Hevoc. In Heerenveen werd het na een werkelijk bloedstollende wedstrijd 2-3 voor de heldinnen van Far Ut, die daardoor nog altijd aan kop gaan!

Het was lange tijd bepaald niet de avond van onze meiden. Dat had wellicht te maken met het feit dat zelden op een vrijdagavond wordt gespeeld; altijd wennen. Ook de rumoerige zaal en het warrige lijnenspel op de vloer maakten het er allemaal niet beter op.

Far Ut startte niet goed. Veel opslagfouten. Hevoc won ruim met 25-13 en de jongens roken hun kansen. Niet eerder dit seizoen kreeg Far Ut ook in de tweede set een tikje voor de broek: 25-11. Poei, dat beloofde weinig goeds…

Maar toen! Tóen zetten de meiden van coach Wâtte de tanden op elkaar! Wat zullen we nou beleven?! Via 15-15 in de derde set werd het 25-21 voor ons. In elk geval een puntje, maar daar deden de meiden het niet voor. De vierde set werd een ware thriller! We kwamen met 7-3 voor, met 17-15 en via 23-21 werd het 24-22. Maar o, o, o, Hevoc kwam terug. 26-26, 27-26 voor Far Ut, 28-28 en 29-28. Langs het randje, maar via 30-28 werd de vijfde set bereikt! En daarin denderden onze meiden door! Op de opslag van Annemarije werden zeven punten gemaakt, iedereen hield de kop erbij en op de serve van Karlijn werd doorgezet naar de overwinning: 15-2! Die werd na afloop gezellig bij de sponsor gevierd!

farutc-heerenveen

Aan de welverdiende winstpremie! Aan tafel vanaf links Annemarije, Anniek, Ytje, Sam, Anouk, Ilsa, Karlijn, Myrthe. Coach Watte neemt ook een foto.

farut-cheerenveen

Vaste supporter Douwe is blij met de overwinning!