C-meiden klaar voor de nummers 1, 2 en 3

Oei oei! Het was een zware kluif, maar de C-meiden hebben zaterdag 14/3 de zesde zege op rij behaald! VC058 werd na een super spannende pot met 3-1 verslagen. Uniek: er waren zitplaatsen tekort op de tribune van ons dorpshuis!

Als je de cijfers bekijkt, denk je: dat is weer aardig makkelijk gegaan. Maar achter de 3-1 en de 18-25, 25-15, 25-18 en 25-20 zit een verhaal van veel zweetdruppeltjes! De meiden van coach Hans wisselden namelijk hele goede momenten af met wat mindere momenten en daarom kon het eigenlijk voortdurend alle kanten op. Het gekste ging het nog in de eerste set. Far Ut stond met 17-10 voor, maar kreeg toen helemaal geen vat op de serve van het Leeuwarder meisje, waardoor het ineens 17-22 werd!

Na de 18-25 moest er even wat worden weggeslikt, maar dat lukte Far Ut best. Met 25-15 werd duidelijk gemaakt dat de meiden heel goed kunnen volleyballen. Niet voor niets staat deze ploeg tegen de top-3 van hun klasse aan! De aanvallen gaan goed – er mag soms wat vaker met sprong worden gesmasht! – en de pass wordt heel knap bij de rechtsvoor gebracht. Na de 25-18 in de derde set werd het nog spannend, want VC058 bleef tot 18-18 bij. Een ‘dakbal’ betekende de ommekeer in het voordeel van de meiden uit Hommerts en Jutrijp, waarna Anouk met een mooie opslagserie aan de basis stond van de laatste setzege: 25-20 en 3-1.

De C-meiden spelen volgende week tegen koploper CoVos; we zullen eens zien wat ze kunnen tegen deze meiden. Daarna nog tegen Dosko, de nummer 2, en dan nog de kraker tegen Stanfries, de nummer 3 uit IJlst. Dat wordt een prachtig slotstuk van de competitie!

farut c-meidentribune

Weer een volle bak!

farut cmeidenbeeld

Beeld uit Far Ut C tegen VC058 in ons dorpshuis.