C-meiden slaan de planken uit de vloer!

Het seizoen kon zaterdag niet beter beginnen voor de C-meiden van Far Ut! De eerste wedstrijd, thuis bij onze sponsor Oan it Far, werd met 4-0 gewonnen van Op T Iis Betocht, ofwel OTIB uit Nijland. En dat terwijl de dames van coach Wâtte en de trainsters Anneke (op de tribune tevreden toekijkend) en Janice toch een klein beetje nerveus waren geweest. Immers: hoe zou het komen nu Annemare naar de B’s is gegaan? En nou was zaterdag ook nog Myrthe helaas geblesseerd. Jammer! Ze was door haar enkel gegaan, maar was natuurlijk wel aanwezig om op de bank te supporteren.

De kanjers van Wâtte schoten echter als een raket uit de startblokken! Wat zijn er weer mooie stappen vooruit gezet! Uitstekende opslagen werden daarna gevolgd door mooie aanvallen, waarbij de bal ook onder druk behoorlijk goed tot zelfs geweldig goed bij de spelverdeelster werd gebracht. En de smashes waren vaak om van te smullen. Soms leek het erop dat de meiden de planken uit de vloer zouden slaan, zó hard wordt al geslagen!

Natuurlijk, er gingen ook wel wat dingetjes niet helemaal goed en er komen straks ongetwijfeld sterke ploegen. Maar deze 5 punten zitten alvast in de tas. Mooi was ook dat na de eerste drie sets – die aardig ruim werden gewonnen – er in de vierde set behoorlijk geknokt moest worden. OTIB gaf prima partij en dwong onze meiden om nog een keertje alles uit de kast te halen. Far Ut kwam zelfs met 17-20 achter. Opnieuw werd er op belangrijke momenten goed geserveerd! Na de 25-22 zege in de vierde set, kon het publiek (dank voor de komst!) weer worden bedankt en kon het ‘optutten’ beginnen. De ‘overwinnings-knoet’ is ingevoerd (foto). Dat er nog vele knoetjes moge volgen! Uiteraard smaakte ook de Volleybal-Patat weer uitstekend! Auke Minne bedankt voor het scheidsrechteren!

knoietjeknoetje2