C-meiden pikken prachtig puntje mee!

De C-meiden hebben een zwaar slot van de competitie tegen achtereenvolgens de nummers 1, 2 en 3 van de ranglijst. Zaterdag moest er worden gespeeld tegen de nummer 2: DOSKO. Dat zou een zware dobber worden, wisten de meiden, die ook nog eens een invaller-coach meekregen, aangezien Hans en Wâtte beiden waren verhinderd.

Wat zag uw invaller-coach/verslaggever daar in die hal te Franeker? Wel: een prachtig spelende ploeg C-meiden van Far Ut, die gewoon met z’n allen van plan waren minstens één puntje mee te pikken van dat sterke DOSKO! Allemaal waren ze deze middag beregoed in vorm! En het mooiste was dat ze alle acht tot het laatst bleven geloven in het winnen van een set, dat toch mooi weer een puntje op zou leveren!

In de eerste set werd het 25-19 voor Door Ons Samenspel Komt Overwinning. We hadden het tegen twee sterk serverende tegenstanders (waarbij een boom van een jongen) net even te zwaar. Maar wij konden er ook wat van! Annemarije sloeg schitterend op, net als Annemare en er was onder meer een geweldig blok van Ilsa. In de tweede set kwamen we nog dichterbij, maar lukte het helaas opnieuw net niet, ondanks onder andere mooie klappen van Myrthe: 25-23. Maar opnieuw niet getreurd: op naar de volgende set. Anouk sloeg goed op, Karlijn verdedigde weer als een topper en de opslagen van Anniek werden gemener en gemener, precies wat de coach vroeg. Dat het 25-16 werd, was jammer, maar we hielden de koppies omhoog!

Toen moest de invalcoach wel even wat doping inbrengen! Drie verloren sets hadden toch een beetje de mondhoeken naar beneden gekruld. Er werd een premie tegenaan gegooid: bij setwinst naar de Mac! Nou, dat had niet beter gekund! De meiden deden ook in deze zware vierde set waar ze goed in waren: mooi opslaan, keurige passes geven, goede set-ups geven en hard inslaan! Maar DOSKO gaf werkelijk niks cadeau en gooide er een paar ’toverballen’ tegenaan. Maar ook die tegenslagen overwon Far Ut! Het was kantjeboord en op 23-17 moest de laatste time-out aangesproken worden om nog één keer alle krachten te verzamelen. Dat lukte! Punt voor punt kwamen we dichterbij! De coach van de tegenpartij bracht zelfs zijn jongen weer binnen de lijnen, maar ook hij kon onze toppers niet stoppen! Het werd 23-22, 23-23 en zelfs 23-24. Allemaal bleven ze bij de les en jawel: 23-25, ofwel het laatste stukje met 0-8 gewonnen! Super!

De McFlurry’s bij de M in Harlingen waren dikverdiend en er kwam ook nog een toetje aan! Met de hele ploeg in Jutrijp de finale van The Voice Kids bekijken. Dik plezier!

Meiden: komende zaterdag opnieuw zo’n teamprestatie. Met z’n allen er tegenaan, tegen Stanfries!

franeker1

De C-toppers in de vijfde set! Vanaf links: Anniek, Annemarije, Ilsa, Karlijn, Annemare, Ytje, Anouk en Myrthe.

franeker2

Even ‘gek-jagen’ op de terugweg uit Franeker!