B1 wint dik: lag het aan ons of aan de coaches

Een dikke 4-0 winst, lag dat aan ons of de coachen?

Voor de verandering hadden wij deze zaterdag geen wedstrijd , maar was het op een vrijdag avond. Vrijdag 11 oktober moesten wij volleyballen in Sint Nicolaasga.

Het was ons derde wedstrijd van het seizoen. We speelden de wedstrijd met zes speelsters. Sacha is nog steeds geblesseerd en Iris was op familieweekend. Ook hadden we twee vervangers voor onze coachen Anneke en Trijnilda, namelijk Magriet en Ylsa. Heel erg leuk dames dat jullie dit wilden doen!

Oke verder met de wedstrijd. De eerste set ging redelijk, we hadden mooie aanvallen een er zaten ook mooie opslagen bij. We wonnen deze set met 14-25.

Op naar de tweede set. Deze ging al iets moeizamer. We begonnen gelijk al niet lekker. Maar we lieten de koppen niet hangen. Magriet en Ylsa wilden even een time-out en gaven ons nog wat tactische tips. We gingen weer verder. Na een grote achterstand haalden we ze al snel in met een paar mooie opslagen, aanvallen en prikballetjes. Uiteindelijk wonnen we de set met 21-25.

De derde set. We wisten nu dat we niet teveel fouten moesten maken, omdat Sint Nicolaasga er anders met de punten vandoor ging. We hadden hun zwakkere punten een beetje door èn maakten daar gebruik van. We wonnen de set met 10-25.

De vierde set en tevens de laatste set. Ons doel was eigenlijk om vijf punten mee te nemen naar Hommerts-Jutrijp. Dat betekende dat we de laatste set ook moesten winnen. We zetten alles op alles om die vijf punten te pakken. Dit lukte goed. Misschien een beetje te goed dat het zelfs sneu werd voor de tegenpartij. We stonden met een behoorlijke stand voor. We konden wat meer proberen, zoals nog perfecter in de hoekjes spelen, (nog) mooiere aanvallen en zelfs de enige echte sprong service. We wonnen de set met maar liefst 3-25! Het was een goede wedstrijd, maar we blijven nog altijd 1 puntje achter Sneek in de competitie.

Volgende week Zaterdag spelen we thuis tegen Joure om 15:00 uur. Iedereen is welkom en we hopen uiteraard op veel supporters!

Groetjes Frieda Hofman #5

Margriet en Ylsa geven wat tactische tips
Sprongserve
Nog eentje en we winnen!