B-vechtjassen winnen thriller!

We hebben er weer eentje voor de Top-3 van meest spannende wedstrijden ooit door een Far Ut-team gespeeld! Zaterdag 4 maart in Koudum, Oeverzwaluwen tegen onze B-meiden… Wat een wedstrijd! Prachtig begin – matchpunt in de vierde set – ‘kansloos’ achter in de vijfde set en dan toch nog winnen. Sensationeel!

Ze hebben niet het makkelijkste seizoen, onze B-toppers, maar ze doen altijd hun best. Zo ook deze middag/avond in Koudum, waar tegen een collega-middenmootploeg werd gespeeld. Die had een paar sterke speelsters, maar die van ons kunnen er ook wat van! Heel knap en geconcentreerd werden de eerste twee sets met 20-25 gewonnen. De serve was goed en er waren een paar geweldig mooie aanvallen bij. Ook waren er reddingen bij die bij VC Sneek 1 niet hadden misstaan!

Maar Oeverzwaluwen was net zo taai en kwam terug. De verschillen waren minimaal en toen onze servedruk wat wegviel, werd het 25-21. Daarna leek Oeverzwaluwen makkelijk op weg naar de winst in de vierde set, maar die vechtjassen van ons gaven niet op. Karlijn en Myrthe zorgden voor enorme servedruk, Annemarije kwam op mid goed door en ook de serve van Anniek en haar spelverdeling mochten er zijn. Op mid was ook Ilsa niet eenvoudig te passeren en mede door dit alles werd het 23-24. Matchpunt voor Far Ut dus, maar dat kon net niet verzilverd worden. Oeverzwaluwen kwam langszij door een opslagfout van ons en knalde meteen door: 26-24 en 2-2.

De vijfde set dus. Oei, dat leek voor de meiden van coach Karin helemaal verkeerd te gaan. De passers hadden het zwaar op de serve van Oeverzwaluwen. We stonden achter toen van helft moest worden gewisseld en wie gaf er op 11-4 nog een cent voor de kansen van Far Ut?

Maar toen! Toen kwam Myrthe aan de opslag, aan de drukbevolkte kant van het veld. Tientallen paar ogen in haar rug, maar ze gaf geen krimp. Bám, 11-5. Bám, 11-6. Bám 11-7, omdat ook de anderen hun werk netjes bleven doen. Oeverzwaluwen werd al wat nerveus, maar Myrthe niet. Bám, 11-8. Time-out en wissels aan Koudumer kant, om het ritme bij ons te breken. Maarrrr: bám, Myrthe 11-9, een rake klap van Sam en ook Ytje kwam op links goed door.

Toch nog 11-11. Wie had dat gedacht! Zenuwen aan beide kanten. 12-12. Anniek geen risico aan de opslag, solide onderhands, achterin. 12-13 voor ons, 13-13. Sam aan de opslag. Ook zo kalm! Húp, 13-14. Eén, één, één! Sommige supporters durfden niet meer te kijken. Sam weer een goede opslag, rally,tikkie-takkie aan het net – bal naar de grond, aan hún kant! 13-15 en 2-3 voor Far Ut!

Schitterend gedaan meiden en zo zie je maar weer: een set is nooit verloren of gewonnen zo lang er nog geen laatste bal is geslagen. Far Ut staat nu nog nét achter Oeverzwaluwen op de ranglijst, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Als elke week zo goed, geconcentreerd én fel wordt gespeeld, is zelfs de keurige zesde plaats nog haalbaar! Dáár gaan we voor! Als het lukt, trakteert de schrijver van dit stukje op McFlurry’s!

Mooie serve van Ilsa.

Karlijn slaat vanaf de opslag weer een punt binnen!

Prachtige aanval van Far Ut. Ilsa gaat de op mid toesnellende Myrthe op maat bedienen en de verdediging is attent.