B-toppers pakken twee sets van de stad

Voor zulke wedstrijden bedacht Michael Jackson het woord Thriller! Wat was het zaterdag weer spannend bij de wedstrijd van de B-meiden tegen VC Sneek. Een echte derby, dorp-stad, veel meiden kennen elkaar en er zat een berg publiek langs het veld!

Zij zagen een wedstrijd met alles erop en eraan. Goed spel, niet goed spel, prachtige opslagen, aanvallen en dingen die beter kunnen. In alles – met name aan de opslag, je kunt zien dat in Sneek in grote zalen wordt getraind – waren de gasten net even beter. Daardoor wonnen ze, net als in Sneek, krap met 3-2. Dat betekent wel dat onze meiden prachtig in de race blijven voor de tweede plaats in deze Noordelijke hoofdklasse.

Zaterdag werd met 18-25 de eerste set verloren. Maar de meiden van Trijnilda toonden karakter. De tweede set werd met 25-18 gewonnen. We wonnen ook de derde set, met 17-25, maar Sneek kwam terug. Vooral met de opslag werden veel punten gepakt. De eerste vijf punten in de vierde set waren voor Sneek en daar hobbelden we voortdurend achteraan (25-19). Hierdoor werd een vijfde set noodzakelijk. Far Ut kwam met 3-1 voor, maar bij de helftwisseling was het 7-8. Sneek had vervolgens even het geluk mee met een al dan niet gemaakte fout rechtsvoor en drukte door naar 9-15.

farut-bspel

Janna en Eline hebben het blok klaar voor de Sneker aanval.

farut fans

En wéér een volle bak in IJlst!