B-toppers bereiken hoofdklasse

farutstoeremeiden3

Het ‘feesttorentje’ na het behaalde succes!

Missie geslaagd! De B-meiden van Far Ut hebben een plaats veroverd in de Noordelijke Hoofdklasse. Dit werd zaterdag 6 juni bereikt tijdens het plaatsingstoernooi in Leek. Daar streden zes ploegen om de ‘prijzen’.

Far Ut was op volle sterkte en had de weken na het competitieslot in de Topklasse (april) goed doorgetraind. De ploeg was gebrand op een plaats in de Hoofdklasse. In Leek werden direct spijkers met koppen geslagen! Van Oranje Nassau Groningen en Winkhem uit Winsum werd overtuigend gewonnen: 25-9 en 25-8 (op zulke toernooien wordt om 1 set gespeeld).

Hierna wachtte het sterke Impala 2. Far Ut kwam met 8-5 voor, bleef tot 14-14 bij, maar kon het daarna niet volhouden: 18-25. Dit zette wat druk op de wedstrijd tegen OPM uit Heerenveen, maar we hadden nergens last van. We waren gewoon goed! Meteen 4-0, 13-3, 19-9 en binnenhalen die pot: 25-10. Toen was het doel al bereikt, maar er wachtte nog het prestigeduel tegen VC Sneek. Die ploeg had onverwacht de plek in de Topklasse verspeeld en was in Leek op z’n sterkst. Far Ut deed het best! 10-8 voor, 13-12 voor. Daarna was echter ’t piipke leeg: 18-25.

Maar niks aan de hand: doel bereikt! Een beste prestatie van deze meiden van trainster Janice Johnson en de coaches Tietsje Abma en Janet Gietema. Uiteraard werd dit weer even bij de sponsor met de M gevierd!

Een prachtig leerzaam seizoen zit er op! Wat betreft het volleybal nemen we afscheid van Margriet. Zij gaat het proberen bij de A’s van VC Sneek. Margriet: dat ga je zeker redden topper! Alle succes, we zijn reuzetrots op je!

Janice gaat iets minder trainen met deze meiden en de coaches hopen dat zich vers bloed meldt. Kortom: rond de B-meiden moet deze zomer nog wel wat gebeuren, maar we gaan er vanuit dat het allemaal goed komt. Aan de enthousiaste ploeg – die alle sponsoren ontzettend bedankt voor de steun – zal het niet liggen!

farutzaterdag

Een mooi stel! In Leek gekiekt. Bovenste rij vanaf links: Eline, Janna, Tietsje, Rixt en Janet. Midden vanaf links: Janice, Amber en Ylsa. Zittend vanaf links: Ilse, Margriet en Marie.