B-meiden winnen loeispannende topper!

Wauw, wat een geweldige wedstrijd! De B-meiden van ons kleine Far Ut versloegen zaterdag de B1-meiden van het grote Groningse Lycurgus. Na een bijna twee uur durende wedstrijd, die zinderde van de spanning en voortdurend wisselende kansen bood, werd het 2-3 voor de meiden, die in sporthal Beijum gecoacht werden door Janet. Dat betekende wel mooi even een overwinning op de nummer twee van de Noordelijke hoofdklasse. Op die positie loeren onze meiden nu en reken maar dat ze daar een goede kans op maken!

Far Ut startte uitstekend tegen Lycurgus, dat wel vier B-meidenteams kan formeren. Na een moeizaam begin (4-0 achter) werd de thuisclub bij de kladden gegrepen. De pass liep behoorlijk, er werden núl servefouten gemaakt en aanvallend kwamen de meiden lekker door, mede omdat de spelverdeling prima draaide.

Het werd 19-25 voor Far Ut, dat daarna echter slordig werd. Ondertussen zat het met de arbitrage ook niet mee. In totaal werden liefst acht voetfouten van Lycurgus bij de opslag onbestraft gelaten. De thuisclub maakte 1-1 via 25-16 en dacht vervolgens wel klaar te zijn met dat kleine clubje uit de buurt van Sneek. Nou, vergeet het maar! Onze meiden toonden karakter: deze pot zullen en gaan we winnen, zo straalden ze uit! Na een ongelooflijk spannende derde set kwamen we met 2-1 voor (23-25). Daarna ging het tot 21-21 in de vierde set gelijk op. Ook in deze fase was het jammer dat de voetfouten niet werden gezien, al moeten we erbij zeggen dat we ook twee keer goed wegkwamen met een niet-geziene ‘pannenkoek’ van Lycurgus en een opslag die uit ging, maar door de dame op de bok in werd gegeven.

Hoe dan ook: via 25-21 werd het 2-2 en dus op naar de vijfde set. Wat Far Ut daarin liet zien, was grote, grote klasse. Kalm als ijskonijnen, als Max Verstappen met 325 km/pu over het circuit, zó goed werd druk gezet op Lycurgus. Op 2-8 kon van helft worden gewisseld en er volgde geen inzinking. Messcherpe opslagen, goede aanvallen en er werd zo goed verdedigd, dat ook het thuispubliek klapte! Het werd via 7-15 2-3 voor onze toppers. In één woord: super!

lycurgus1

Ylsa, toch niet de grootste!, is hier het Lycurgus-blok de baas!

lycurgus3

Ilse haalt opnieuw verwoestend uit!

lycurgus2

Ook verdedigend zat het goed in Groningen!