B-meiden snoepen kampioen punt af

Ze hadden er zelf wellicht wat meer van verwacht, maar als je er met een positieve bril naar kijkt, kun je zeggen dat onze B-meiden het tegen Sudsosa zaterdag prima hebben gedaan. De thuiswedstrijd tegen de kampioen uit Assen ging met 1-3 verloren en dus leverde deze absolute topper in de hoofdklasse Far Ut een leuk puntje op!

Sudosa is niet voor niets de kampioen – met een straatlengte voorsprong – zo liet de ploeg voor een uitverkochte hal in IJlst zien, maar onze junioren hebben het goed gedaan. Zeker in de derde set werd vuurwerk afgeleverd. De eerste twee sets liep het niet echt soepel, maar vervolgens werd eventjes getoond wat er echt mogelijk is. Sudosa kreeg met 25-15 aan de broek. In de vierde set had Far Ut alle pech van de wereld met opslagen van Sudosa die net via de netrand op onze kant vielen, enzovoorts. Enfin: niks aan te doen.

De strijd om de tweede plaats is loeispannend. Lycurgus rekende af met VC Sneek en heeft nu net als onze uit 18 wedstrijden 69 punten. Lycurgus heeft 56 sets gewonnen, wij 57. De Groningers verloren er 18, wij 19. Puntensaldo: Lycurgus +346, wij +311. Al met al nog wat om voor te spelen in de laatste twee potjes van het seizoen!

MEIDENB09

Janna had een mooie opslagserie in de derde set!