B-meiden laten Bevers even beven

Op voorhand was het een heel zware klus voor onze Topklasse-meiden. De Bevers uit Lemelerveld stond natuurlijk niet voor niets vierde. Het werd in IJlst dan ook niet onverwacht 0-4, maar de Far Ut-meiden hoeven zichzelf niks te verwijten.

Zeker in de derde set liet de door Tietsje gecoachte ploeg De Bevers toch even flink beven! Ineens was het gedaan met de soms wat te veel op de tegenstander gerichte yels zoals ‘O, wat hangt dat net hoog’, ‘Com-mu-ni-catie’ en ‘Via de handjes’. Op die laatste had Fakje-F – wat waren er weer veel fans uit Hommerts en Jutrijp! – trouwens snel het antwoord klaar! ‘Vier lekke bandjes’ verdient toch wel een eervolle vermelding.

Maar goed: die derde set. Wat een veerkracht toonden onze meiden! In de eerste twee sets behoorlijk onder druk staan en flink verliezen en er dan toch weer staan! Grote klasse! De Bevers beefden, de coach moest een time-out aanvragen en op 20-20 kon de set nog alle kanten op. Wat werd er een aantal keren fabelachtig geblokkeerd! Helaas ging-ie voor ons de verkeerde kant op: 20-25. Daar viel toch ook weer weinig op af te dingen. De gasten serveerden wat ‘gemener’, sloegen over het algemeen harder; kortom: zijn gewoon iets verder in de volleybalontwikkeling.

Ook in de vierde set gaf Far Ut (waar Marie sterk serveerde) goed partij! 4-0 voor, maar toen haperde de pass weer even. De Bevers drukte door en pakte de match via 19-25.

Oké, kan gebeuren, maar weer kan worden vastgesteld dat Far Ut B een sprongetje vooruit heeft gemaakt. We blijven gewoon doorgaan! ‘Oe-oe, oe-oe, lek-ker hoor!!!’

bevers

Sfeerbeeld van Far Ut-De Bevers in IJlst.