B-meiden knokken zich naar zesde plaats

De B-meiden wonnen zaterdag knap van VC Sneek, een concurrent voor de zesde plaats. Geweldig gedaan van de Far Ut-toppers, die na 19 wedstrijden 44 punten hebben. Dat is als eerstejaars-B een hele goede prestatie!

Het spel tegen Sneek was bij vlagen heel erg goed en soms een tikkie minder. Dat zag je terug in de setstanden. Far Ut speelde de eerste set ontzettend overtuigend en won met 25-9. Maar Sneek kwam daarna beter in de wedstrijd en omdat hun stop goed was, konden ze bijblijven en uiteindelijk met 22-25 winnen. Dat viel eventjes tegen voor de meiden van Karin, die het ook in de derde set niet konden vinden en mede door wat pechballetjes met 21-25 verloren.

Maar het zijn vechtjassen! Far Ut was niet van plan Sneek voorrang te geven op de ranglijst! Ook de volle tribune mocht in deze laatste thuiswedstrijd natuurlijk niet teleurgesteld worden! Ytje, Sam, Anniek, Anouk, Karlijn, Myrthe, Ilsa en Annemarije deden er nog even een schepje bovenop en dat leidde tot heel mooi spel. Scherpe opslagen, mooie blocks en een paar ongelooflijke reddingen in het achterveld! Er was een rally bij van wel meer dan anderhalve minuut! Far Ut maakte er via 25-13 keurig 2-2 van en had toen de smaak weer helemaal te pakken! De toss voor de vijfde set werd gewonnen en door meteen volle bak te serveren, was het eerste gaatje geslagen. Far Ut rook toen al de hapjes van sponsor Corrie en timmerde lekker door naar 15-8 en dus de overwinning: 3-2!

Nog één wedstrijd voor de B’s: uit tegen  Turfstekers, de kampioen uit Drachten. Dat wordt een zware, maarrrrr: thuis pakten we een setje van ze, dus wie weet! zet ‘m op toppers!

Anniek slaat op, onder toeziend oog van Eline en Ylsa, die foutloos floten!

Aanval van Far Ut; Karlijn (rechtsvoor) heeft Sam aan het werk gezet voor een mooie klap!