B-meiden klaar voor de topwedstrijden!

Wat de B-meiden blijven presteren, is ongekend! Zaterdag werd weer knap gewonnen, nu met 3-1 van Doles. Daardoor blijft onze talentenploeg in de Noordelijke Hoofdklasse fier op de tweede plaats staan. Laat de topwedstrijden maar komen! Om alvast met dikke letters te noteren: zaterdag 19 maart komt Lycurgus Groningen naar IJlst en op 9 april staan we klaar om koploper Sudosa Assen te ontvangen. Héél benieuwd!!

Far Ut is in vorm, dat is zeker. Natuurlijk, dit moet nu nog een aardig tijdje volgehouden zien te worden, want na de zege op Doles staan we een maandje stil. Qua competitiewedstrijden dan wel te verstaan, want uiteraard zal er flink worden doorgetraind en zal er ongetwijfeld een paar keer geoefend gaan worden om in het ritme te blijven voor de mooie topwedstrijden! Wie weet wat de meiden kunnen tegen deze ‘grootmachten’, waarvan Lycurgus uit al met 2-3 is verslagen. Tegen Sudosa valt na de 4-0 in de allereerste wedstrijd nog een appeltje te schillen.

Tegen Doles toonde Far Ut (zonder de grieperige Amber) veerkracht. In de eerste set leek het de verkeerde kant uit te gaan. Het werd 19-23. Maar door de steun van de weer massaal uitgerukte supporters en een tactische ingreep van Trijnilda werd het tij gekeerd: 26-24! Die klap was een daalder waard: Far Ut denderde door naar 3-0 via 25-13 en 25-17. In de vierde set wilde het net even niet meer vlotten: 19-25. Maar niet getreurd: 63 punten uit 16 wedstrijden is een schitterend resultaat, waarmee we ons kunnen meten met de beste clubs van het Noorden. Super!