B-meiden: karakter tot het laatste punt!

farut-meidenB-teamOnze B-toppers hadden zaterdag graag op tijd klaar willen zijn met hun laatste competitiewedstrijd, want ze wilden de C-meiden natuurlijk aanmoedigen tijdens hun kampioenswedstrijd. Impala stak daar echter een stokje voor in de kleine zaal in IJlst en knokte zich na twee verloren sets en op achterstand in de derde set terug in de wedstrijd. Maar Far Ut toonde karakter, weer eens een keer, want doorzetten kunnen ze, deze mooie ploeg speelsters! Ze vingen de tik op toen Rikst helaas ziek naar de kant moest, nadat eerder Marie de pech had dat ze tijdens de warming-up een bal in haar gezicht had gekregen. Karaktermeiden zijn het!

Far Ut won de eerste sets met 25-22 en 25-21. Toen had het mooi op tijd afgelopen kunnen zijn, maar in de derde set trok Impala aan het langste eind: 26-28. De ploeg uit Leek won daarna de vierde set met 19-25, waardoor het een vijfsetter werd en de eerste ouders al naar Hommerts moesten om hun jongere dochters te ondersteunen! Onze meiden begrepen dat natuurlijk wel en besloten de laatste competitiewedstrijd winnend af te sluiten! Ze knalden door naar 15-13 en 3-2.

Onze B-meiden zijn in de Noordelijke Hoofdklasse als derde geëindigd. Dat is een schitterende prestatie met ons kleine clubje tussen al die grote namen als Sudosa Assen, Lycurgus Groningen en VC Sneek. De ploeg van de trainsters Janice en Trijnilda – hartelijk dank voor alle inspanningen! – en de vele gemotiveerde coaches (dank zeker ook!) pakte in 20 wedstrijden 75 punten, won 63 sets en leverde er slechts 23 in.

Het seizoen zit er nog niet op voor Eline, Janna, Amber, Ylsa, Rikst, Marie, Annemare en Ilse. Ze trainen door want op zaterdag 28 mei wordt nog een plaatsingstoernooi gespeeld. Alvast veel succes! Maar zaterdag 30 april eerst een feestje! Iedereen krijgt nog bericht, maar hou zaterdag a.s. vanaf 18.15 uur alvast vrij!

Bgehaktbal

Na de zwaarbevochte zege nemen Janna, Amber, Ylsa en Annemare een welverdiende sportmaaltijd in ons dorpshuis!