B-meiden hebben handen vol aan ouders

farutouders3

Killblock van Ulco op dochterlief!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ter afsluiting van de competitie – maar er staat nog wel een mooi plaatsingstoernooi op zaterdag 6 juni op het programma! – namen de B-meiden het op tegen hun ouders. Of andersom, want laten we wel zijn: hadden die 40-plussers, die niet al te getrainde mannen en vrouwen, die praatjesmakers langs de lijn, die betweters (sommigen): hadden die nou echt een kans tegen die geoliede machine genaamd B-meidenteam van Far Ut?

Je zou zeggen van niet, maar hoe een koe een haas vangt, je weet het maar nooit. Zo dachten de ouders in elk geval, die in grote getale waren uitgerukt om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Vooraf werden de meiden – slimme zet! – al getrakteerd op volleybalpatat met wat erbij, dat zou wellicht een centimeter of wat schelen in de blokkering! Tevens werd de wedstrijd met een half uur uitgesteld, zodat ook Hans vanaf het begin kon meedoen – sportief type met lengte!

Met frisse moed aan de warming-up begonnen, haakte de eerste ouder al na een minuut af. Bal op de pols, bloeduitstorting: Rina naar de kant en in haar kielzog Janet voor de verzorging; je hebt de eed van Hippocrates uitgesproken of je hebt het niet.. Janet was mooi op tijd weer terug voor de laatste wedstrijdinstructies van Douwe en Peter – de helden op sokken die niet durfden mee te spelen en zich daarom maar als coaches opwierpen.

We gingen los. De jonge meiden waren zeer gebrand om die ouwe garde eens een poepie te laten ruiken. Maar dat viel reuze mee: Joan serveerde messcherp, de smashes van Watte imponeerden ook Fakje-F op het podium en wat te denken van Ulco, die er in slaagde zijn dochter Amber op een geweldig killblock te trakteren! Natuurlijk: Eline deed het slim met de opslagen op moeder en Marie vond zo af en toe een gaatje in de verdediging bij Janet, maar voor de rest deden de oudjes het nog best!

De eerste set ging naar onze toppers uit de Topklasse, maar met de 19 punten waren de ouders al erg blij. De tweede set verliep hetzelfde, met na 11-4 een geweldige comeback van de ouders tot 14-14 aan toe. Toch werd het 2-0 in sets voor de meiden, die daarna dachten dat ze er al waren. Dat viel ze even rauw op het dak, want Geert, Janet, Joan, Ulco, Watte, Hans, Niek en Tietsje beten zich, opgezweept door hun coaches, fanatiek vast in hun prooi en verdienden eeuwige roem door de derde set ternauwernood en niet zonder de nodige trucs te winnen.

De derde helft was zeker ook nog gezellig. Nu op naar het beachvolleybal op 23 mei en natuurlijk 6 juni. Plaatsingstoernooi voor de hoofdklasse. We gaan er met zijn allen weer voor!

farutouders

Spannend duel. Geert, Hans en Tietsje wachten af wat de jonge garde verzint in de aanval.

farutouders2

Weer een beste actie van de ouders, met op linksvoor mooie schijnaanval van Niek!