B-junioren als hoofdklasser naar de A’s

Oei! Ze maakten het nog wel even spannend, maar de B-meiden van Far Ut hebben het zogeheten plaatsingstoernooi op zaterdag 28 mei goed afgesloten! Na een stroeve start kwam alles toch nog op z’n pootjes terecht en spelen ze volgend seizoen als hoofdklasser in de A’s.

Far Ut had het lastig in Sneek. Nadat de eerste wedstrijd verloren was gegaan tegen VC Sneek, verslikten de meiden zich in OPM Heerenveen. Toen kwam er toch wel wat druk op de ketel, al was het wel zo dat de beste vijf ploegen hoofdklasser zouden blijven/worden. Nadat van Balk werd gewonnen, ging het meer dan een beetje mis tegen Bolsward en dienden de laatste twee wedstrijden gewonnen te worden. Gelukkig waren er tientallen supporters om de meiden te steunen en mede daardoor werd het karwei geklaard. Urk werd verslagen en daarna werd nog even gas gegeven tegen Stanfries. Van de IJlster ploeg wil Far Ut altijd graag winnen en dat gebeurde ook overtuigend.

Eind goed, al goed. Na een prachtig seizoen – derde in de noordelijke hoofdklasse – eindigde Far Ut zaterdag als derde op dit toernooi. Ruim voldoende voor klassebehoud! Namens deze weg iedereen bedankt voor de inzet! Annemare, Eline, Marie, Rixt, Janna, Amer, Ylsa en lse danken niet alleen hun coaches en trainsters, maar ook Akke de Jong die als scheidsrechter voor de club optrad.

plaats

Far Ut in de aanval tegen Stanfries.