A-toppers winnen topper

Op een koude zaterdagmiddag kwamen de trouwe supporters van de MA1, de warmte opzoeken in het mooie Oan it Far. Warm was het zeker want het was een ware topper. De nummer 1 tegen de nummer 2, Far Ut-VC058 stond op het programma.

Een drukte van belang was het in onze kleine maar fijne sporthal. VC058 kwam met 10 dames sterk naar Hommerts-Jutrijp, wij zelf hadden 8 topspeelsters, hier moesten wij het mee doen. Dit ging super, na een onstuimig inspeelkwartier begon de eerste set.

Far Ut begon scherp aan de eerste set. Licht gespannen betreden de dames in het blauw het veld. Gespannen maar met een doel stonden de dames in het veld. Nadat we het ene naar het andere punt vierden waren de zenuwen al gauw verdwenen en speelden we de sterren van de hemel. De eerste set was dan ook redelijk snel voorbij. Met een eindstand van 25-19 ging de eerste set naar Far Ut.

We waren opgelucht en heel erg tevreden met de eerste set. Zo’n eerste punt smaakt natuurlijk naar meer en daarom stond wij gedreven en gefocust achter de achterlijn te wachten tot de scheidsrechter op zijn fluit blies. Het was zover we hoorden de fluit en dus begon de tweede set! Een andere opstelling met 2 frisse speelsters deed de ploeg goed. Het liep op rolletjes en we zongen VC058 compleet uit de wedstrijd. We vierden de punten alsof we al gewonnen hadden en winnen dat deden we zeker! Met een setstand van 25-16 wonnen we ook set 2. Wel kregen we een beetje zenuwen waardoor VC058 nog op 16 punten mocht komen.

Set 3 en wat voor set. Een set waarbij alles begon te draaien, drie meter ballen… punt, service… ace, omloopballetjes… punt, en verwoestende smashen waren de druppels voor VC058. VC058 brak… en hoe! Met een set stand van 25-12 was ook deze set voor ons.

Wij hadden voor de wedstrijd 4 punten voorsprong op VC058. Als u even meerekent dan komen we met z’n allen tot de conclusie dat de voorsprong op de ranglijst nu alleen maar groter wordt, in het voordeel van Far Ut.  Zo, alle sets tot nu toe in het voordeel van Far Ut gewonnen. De vierde set begon, een paar veranderingen in de opstelling brachten de koppies weer op scherp. Je wilt natuurlijk, hoe goed het ook gaat, de vierde set wel pakken om een laatste klap uit te delen aan VC058. Dit werd een set waarbij VC058 alles aanpakte om ons en de scheidsrechter uit de wedstijd te halen. Alle services waren “uit” de scheidsrechter was “partijdig” en wij hadden bij alle aanvallen van de kant van VC058 “touché”. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissingen, wij begonnen feest te vieren alsof het om het kampioenschap ging. En de supporters waren zoals altijd weer volop aanwezig! Toppers zijn het! Deze set ging dan ook met soms enige moeite naar ons. We maakten wat schoonheidsfoutjes, maar met een setstand van 25-16 was de dik verdiende 5 punten binnen.

Wat vooraf een topper zou worden, hebben wij naar onze kant toe getrokken. Ik ben heel erg trots op de meiden, we waren een team met een taak! En die taak is… promoveren naar de Hoofdklasse! Volgende week wacht ons de wedstrijd: DBS Balk MA1- Far Ut MA1 om 13.00 te Balk. Wij zouden heel erg graag veel Far Ut supporters mee willen nemen naar Balk. Met een 14 minuten rijden vanaf Hommerts-Jutrijp, op een zaterdagmiddag moet dit wel lukken, toch?

Wij willen de supporters van harte bedanken voor zoals altijd de fantastische steun. Ook willen ik en wij als team zijnde uitspreken hoe tevreden wij zijn met onze nieuwe coach… Sjak. Altijd weer staat Sjak naast de zijlijn ons technisch en vol enthousiasme aan te moedigen. Een tikje hier, een smash daar Sjak weet het. Sjak heel erg bedankt!