A-toppers: nog 1 set

Na het geweldige werk van onze C-meiden, was het zaterdag de beurt aan onze A-toppers. Zij speelden thuis de belangrijke wedstrijd tegen SVW uit Workum. Die ploeg (gecoacht door oud-dorpsgenoot Robert van Netten, tevens sponsor van Far Ut) had ook nog kans op het kampioenschap. Tegelijkertijd werd de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 gespeeld tussen VC Sneek en Oeverzwaluwen. Super Saturday dus!

Terwijl de C-kampioenen op de kar richting Jutrijp-Hommerts reden – en later de A-ploeg kwamen aanmoedigen in hun prachtige shirts! – gingen de meiden van coach Karin prima uit de startblokken! Hiltje, Myrthe, Karlijn, Sam, Ytje, Anouk, Annemarije en Ilsa wonnen de eerste set met 25-14. Daarna werd het heel spannend en werden op het volle tribune-podium heel wat zweetdruppeltjes verspeeld! Maar de Far Ut-toppers wonnen met 26-24 en dat was natuurlijk prachtig. Daarna werd het 25-11, en dat in zo’n zware wedstrijd! De meiden van Karin en Janice (onze toptrainster was erbij!) hadden ook wel zin in de vierde set en het vijfde wedstrijdpunt. Ze bleven bij de les en wonnen knap met 25-23. 5 volle punten erbij!

Daarna kwam de uitslag Sneek-Oeverzwaluwen binnen. 3-1 voor Sneek. Dat betekent dat Workum en Oeverzwaluwen ons niet meer in kunnen halen. Sneek staat 5 punten achter, met nog 1 wedstrijd te spelen. Die wedstrijd is komende vrijdagavond. Onze A-meiden spelen vanaf 18.15 uur in de sporthal van IJlst tegen Stanfries. Far Ut heeft nog 1 set nodig om de competitie definitief te winnen! Kom ze vrijdag gerust aanmoedigen!

Karin spreekt de A-toppers toe tijdens een time-out in de wedstrijd tegen workum.