A-meiden tot het laatst in kampioensrace!

Onze A-toppers zijn nog altijd in de race voor het kampioenschap in de hoofdklasse. Oké, het verschil met VC Sneek is met nog één wedstrijd te gaan 2 punten in het voordeel van de stadsploeg, maar het kan nog altijd. In zo’n laatste wedstrijd gaan de zenuwen een grote rol spelen en de tegenstander van Sneek is Doles, thuis een altijd lastige horde. Nee, Sneek is nog lang niet kampioen! Die hebben de bibbers.

Zaterdag 14 april had Far Ut in de voorlaatste ronde dichterbij kunnen komen, nadat Sneek de topper tegen VC058 moeizaam met 3-2 had gewonnen. 2-3 was ons beter uitgekomen, maar het was niet anders. Als de meiden van Janet in Heerenveen met 4-0 hadden gewonnen van OPM, hadden we Sneek achterhaald, maar helaas kwam dat er niet van. OPM trok meteen de eerste set naar zich toe (25-17), zodat we wisten dat we tweede zouden blijven op de ranglijst – wat overigens als zo’n kleine club natuurlijk nog altijd een geweldige prestatie is.

In de tweede set nam Far Ut geen halve maatregelen. Via 11-25 werd het gelijk. De derde set leek eveneens de goede kant op te vallen, maar in de slotfase was OPM net even beter: 25-23. Daarna toonde Far Ut zich maar weer eens van zijn beste kant. Eline, Janna, Ilse, Marie, Dagmar, Ylsa, Amber en Hiltje vochten als collectief, zoals ze dat al die mooie jaren hebben gedaan. Via 20-25 en 9-15 werd met 2-3 gewonnen en bleef het spannend aan de kop!

Sneek heeft nu 73 uit 19, wij 71 uit 19. Sneek gaat dus peentjes zweten bij Doles en Far Ut sluit de competitie af tegen SVW. Dit gebeurt in IJlst, zaterdagmiddag 21 april. Komt allen, want het is tevens een speciale wedstrijd, namelijk de laatste van de kern van deze schitterende A-ploeg, vóór de meesten senior worden en ‘uitvliegen’ in verband met studie. Laten we knokken en juichen tot de allerlaatste bal!!