A-meiden tonen karakter!

Zoals bekend spelen onze A-toppers nog om een prachtig kunststukje te presteren: tussen de ploegen uit de grote stad er met het kampioenschap in de hoofdklasse vandoor gaan. Een prachtige periode kan op die manier een onvergetelijke kroon krijgen. Maar uiteraard is het nog niet zover en wil ook de concurrentie natuurlijk op de eerste plaats eindigen!

Zaterdag ontvingen de meiden van coach Janet DIO uit Bedum. Een lastige tegenstander, dat werd op het centre-court van IJlst wel duidelijk. Far Ut startte messcherp en die eerste set zat al snel in de pocket: 25-8. Toen echter viel onze clubvlag door een verdwaalde bal half van de muur en ging ook de bak met druiven nog tegen de grond… (foto). Alsof dat er allemaal mee te maken had, maar toen was het even gebeurd met de opmars van Far Ut. DIO serveerde foutloos en had de zaken aanvallend voor elkaar: 22-25 en 18-25.

Dat deed eventjes zeer bij Far Ut, want natuurlijk is 4-0 winnen het handigst als je eerste wilt worden. Máár: wat toonden onze meiden weer eens karakter!! In de wetenschap dat elk punt telt, werden de kiezen op elkaar gezet – En weet je: de vlag werd netjes gehangen en toen ging het weer lopen! Allemaal vochten ze zich uit hun dipje en met elkaar werd de overwinning behaald: 25-19 en een zenuwslopende 15-13, waarbij wij als fans allemaal de zaal uitdreven van de spanning! Prachtig gedaan en weer 3 punten erbij!

Hoe staat het er nu voor? Met nog 2 wedstrijden te spelen, leidt VC Sneek met 70 punten. Far Ut heeft er 68 en VC058 66. Komende zaterdag moeten wij naar OPM én spelen Sneek en VC058 tegen elkaar! Een prachtige ontknoping! Zet ‘m op toppers uit Hommerts, Jutrijp én Heeg!