A-meiden starten behoorlijk

Onze A-meiden mochten vrijdagavond 22/9 het seizoen voor de bloeiende jeugdafdeling van onze club officieel openen. Daar was met enige spanning en veel nieuwsgierigheid naar uitgekeken, aangezien het team enkele mutaties heeft ondergaan. Rixt is voor haar studie naar Wageningen verhuisd en Annemare is gaan spelen voor VC Sneek. We wensen deze toppers natuurlijk veel succes toe!

We moesten dus de ’transfermarkt’ op omdat we graag acht meiden in dit topteam wilden houden. Dat lukte met vlag en wimpel! Hiltje en Dagmar maakten vanuit Heeg de overstap. Een flinke stap voor deze meiden en geweldig dat ze het willen proberen. Ruim voor het seizoen kwamen ze al een paar keer meetrainen en iedereen was het er snel over eens: dit zijn meiden die een hartstikke mooie versterking betekenen!

Onder aanvoering van de trainsters Trijnilda en Janice werd goed begonnen. Janice kon de eerste wedstrijd coachen vrijdagavond tegen SVW in Workum. Saillant: deze ploeg wordt gecoacht door oud-Hommertser Robert van Netten ( op de foto staand links). Hij is tevens nog altijd sponsor van onze A’s en zag de naam van zijn eigen bedrijf pronken op onze shirts!

Maar er was geen tijd voor sentimenten. Het ging om de punten! SVW startte als een raket en dat kwam Far Ut niet meer te boven: 12-25. Maar toen keerden we de zaken om en Dagmar en Hiltje draaiden meteen goed mee. We wonnen met 25-17 en 25-21 en zagen kans op de winst. Helaas lukte dat niet. SVW won de vierde set met 15-25 en pakte ook de vijfde set. Daarin kwamen wij nog wel met 9-7 voor. Via 10-13 werd het 12-15 en dat zorgde toch voor enige teleurstelling. Dat mag en geeft ook aan dat de meiden nog altijd zeer gebrand zijn! Het gaat vast dik in orde komen!

Ook weer mooi: weer veel supporters! Dank!