A-meiden schitteren in topper!

We moesten er dit keer voor naar de altijd gezellige Schuttersveldhal in Sneek, maar zij die gingen, kregen groot gelijk! Wat hebben we weer genoten van onze A-junioren! In een werkelijk schitterende topper tegen VC058 bleef Far Ut met 3-2 aan de goede kant van de score. De van alle kanten toegestroomde fans hadden er een staande ovatie voor over.

En terecht! De acht meiden van coach Janet speelden super de luxe. Tegen de nummer twee uit Leeuwarden haalde de ploeg weer eens het beste uit zichzelf. We hebben niet de langste meiden en misschien ook niet de meeste krachtigste, maar er staat wél een geweldig collectief dat elkaar nooit laat zakken, met elkaar in voor- en tegenspoed keihard blijft werken en zich pas gewonnen geeft als de allerlaatste bal tegen de grond is geslagen.

Far Ut deed in de eerste twee sets goede zaken. Messcherp aan de opslag, blokkerend met overzicht, goed in de pass en verrassend met heerlijke prikballetjes. Het was meteen al loeispannend! We wonnen met 26-24 en hadden toen al net zoveel sets als in de uitwedstrijd. Maar dit keer wilden we meer, om het gat met VC Sneek zo klein mogelijk te houden. Dat lukte. De tweede set was van een werkelijk hoog niveau en werd met 25-21 gewonnen.

Maar vc058 bewees toch ook niet voor niets mee te doen bovenin. De ploeg sloeg in de derde set hard terug (15-21). De servedruk was ons te machtig en de gasten wonnen vooral de langere rally’s. In de vierde set leek Far Ut opnieuw overlopen te worden, maar na een 11-17 achterstand rechtten de meiden de ruggen. Het gaatje werd twee punten, maar de eindsprint mocht net niet baten. Via 22-25 sleept VC058 er een vijfde set uit.

En die was voor Far Ut! En hoe! Tactisch meesterbrein Janet zag haar plannen geweldig uitpakken, ondanks dat we de eerste drie opslagen in het net parkeerden. Maar Marie sloeg lekker raak op links, heerlijk bediend door Ylsa, die op het einde van de wedstrijd een ongelooflijk mooie redding verrichtte. De serves van Janna en Ilse, en ook hun reddingen, hielden Far Ut ook in de race. Dagmar pakte overal haar puntjes en reddingen mee, Eline hield in de spelverdeling het overzicht en aan de opslag overtrof Hiltje zichzelf, om net als Amber aan het net weer een muur op te trekken.

Kortom: Far Ut was niet te houden en pakte het derde wedstrijdpunt overtuigend met 15-11. En als altijd, smaakte de winstpremie bij sponsor McDonald’s weer heerlijk! – Op de foto een geweldig blok van Amber!-