A-meiden nog altijd op de loer!

De A-meiden kunnen zich met een goed gevoel hun ongetwijfeld weer fraaie kerstjurkjes aanmeten. De laatste wedstrijd van 2017 werd op bloedstollende wijze gewonnen van OPM uit Heerenveen-De Knipe-Mildam (3-1) en daardoor blijven onze topjunioren op de loer liggen voor…, wie weet! VC058 staat  namelijk bovenaan met 10-39, dan volgt Sneek met 1036 en dan staat Far Ut er met 9-32 nog altijd uitstekend bij!

Het is en blijft een mooi ploegje, die A’s van ons! Elke keer zie je aan de andere kant van het net wat langere meiden staan, maar op de een of andere manier weten we het lengteverschil te compenseren. Met bijvoorbeeld deze zaterdag tegen OPM een geweldige serve (Janna stal de show!), een goede verdediging, veel variatie in de aanvalsopzetten, hard over de buitenkant, slim door het midden en dan ook nog eens in Amber en Hiltje twee ‘Chinese Muren’ in de blokkering. En als het even tegenzit, staat er echt een team dat elkaar er doorheen wewet te slepen! Wat is het ook mooi om te zien hoe Hiltje (ze mag zelfs nog in de B’s) en Dagmar voor dit seizoen vanuit Heeg aansloten en zich geweldig hebben ontwikkeld! Dit natuurlijk zeker ook door de goede trainingen, uiteraard hun eigen inzet en de vaak door Janet uitgevoerde coaching!

Tegen OPM werd de rechtstreekse aanval op de derde plaats knap afgeslagen. In de eerste twee sets leek er geen vuiltje aan de lucht (25-20 en 25-16), maar daarna kreeg OPM meer grip op de wedstrijd. Far Ut werd in die fase net even wat slordiger en via 21-25 werd het 2-1. OPM rook zijn kans en in de vierde set was het echt alle hens aan dek. Far Ut schoof langs het randje richting een vijfsetter, na zelf op 24-23 het eerste matchpunt te hebben gemist. Onze supporters hielden hun adem in toen het 25-26 werd, maar gelukkig hielden onze meiden het hoofd koel: 28-26 en 3-1. De overwinning werd met luid gejuich ontvangen! En terecht!

We gaan lekker richting het Oliebollentoernooi!

(op de foto de aan de opslag uitblinkende Janna!)