A-meiden denderen door!

De ochtend begon voor ons vroeg, 9 uur verzamelden we bij het dorpshuis om de lange rit naar Harkstede te maken. 11 uur stond voor ons de wedstrijd tegen Doles op de planning. Onderweg hadden we het over de prognose die luidde 3-2 in het voordeel van Fár Ut. Dit konden we niet geloven dus hadden we het voornemen dit helemaal anders te laten uitpakken.

We begonnen met inspelen en met het inslaan sloegen we heerlijk raak. In de eerste set begon het met kleine foutjes aan beide kanten. We waren dan ook zeker aan elkaar gewaagd. We verzorgden mooie passes, en sloegen lekker raak. De eerste set was soms wel billenknijpen maar Fár Ut was dan toch diegene die er een streep onder zette en er met de eerste set vandoor ging. De stand was dan ook 23-25.

Met het gevoel dat het hier en daar beter kon gingen we de tweede set in. Dit was ook een lekkere set om te spelen. We hadden wederom mooie passes, aanvallen, reddingen. Maar zonder mooie set-up’s zijn we natuurlijk ook nergens. Deze set was minder spannend en met goed spel van Fár Ut was ook de tweede set voor ons. De stand was 18-25.

Set drie was een set waarin alles lekker liep. Bij de tegenstander ging het niet zoals ze zouden willen en gingen wij daar dan ook vol maar dan ook echt vol overheen. Met aan de opslag uitblinkende Eline die ons van time-out naar time-out serveerde. Doles kon er maar geen grip op krijgen en dus was de stand daarom ook 11-25.

De vierde set is meestal wel een lastige set omdat je al 3-0 voorstaat maar toch ook graag die vierde set wilt pakken. Het begin was wat zenuwachtig vanuit onze kant. Maar dan was daar altijd nog onze coach Janet die ons even rust gaf om de koppies bij elkaar te houden. En al gauw gingen we door en door, en was daar ook de vierde set voor Fár Ut. Met een stand van 24-26 was de vierde setzege een feit! De volle 5 punten voor de meiden van Fár Ut!

Mocht u nou denken: goh! die A-meiden van Fár Ut wil ik wel eens zien spelen, dan nodigen wij u graag uit voor de wedstrijd van komende zaterdag 17 maart om 13.15 uur in De Utherne in IJlst. Alle ingrediënten zijn voor een echte topper! Wij moeten namelijk tegen de (voorlopig) koploper VC Sneek strijden voor de winst. Wij zien u graag allen in IJlst! Tot dan!!!