12 van de 15 tegen de hoofdstad

We zijn natuurlijk maar een klein cluppie en als dan de grote hoofdstedelijke vereniging op bezoek komt voor de wedstrijden tegen onze drie juniorenteams, denk je toch wel even: hoe zou ’t komen? Nou, beste volgers van Far Ut: het is voortreffelijk gegaan! Na de schitterende overwinning van de A’s tegen VCo58 (zie elders het verslag), rekenden onze C- en B-toppers in ons dorpshuis ook af met de teams uit Leeuwarden. En de totaalscore loog er niet om: van de beschikbare 15 punten bleven er 12 bij Far Ut!

De C’s doen het in hun eerste jaar geweldig. De tweede plaats is fraai en het gaatje met koploper Meppel nog te overzien, al wordt het een toer om die ploeg nog te pakken. Maar tegen VC058 werd geen fout gemaakt, al liepen de meiden in de derde en vierde set op het randje. Want na de 25-19 en 25-14 ging het wat moeizamer en rook VC058 kans. De derde set was bloedstollend – 29-27 – en ook in de vierde set was er nauwelijks verschil. Maar via 25-23 werd het 4-0 voor Far Ut, dat nu 62 punten uit 15 wedstrijden heeft, 51 sets heeft gewonnen en 12 heeft tegen gekregen. Poerbest!

Om 19 uur volgden de B’s, die nog prachtig meespelen in de top. Het publiek kon niet op het podium, maar moest langs de kant en in De Jister, waar het ook goed toeven was. Het was even wennen, maar een zeer geconcentreerd spelend Far Ut wilde kennelijk snel aan de patat! Er werd doorgedenderd: 25-7 en 25-8. Maar een wedstrijd is pas afgelopen als het voorbij is en VC058 kwam er steeds wat beter in. Bij ons liep het wat stroever, maar na de 25-18 was er nog niks aan de hand. Helaas ging de vierde set verloren: 20-25. Maar absoluut niet getreurd: de meiden van Karin spelen nog voor de prima tweede plaats. AVC lijkt de kampioen te worden na de zege in de topper tegen Covos (0-4). Far Ut heeft 59 punten uit 15, Covos 65 uit 16. Spannend en leuk! – op de foto een mooi blok van Karlijn en Annemarije en staan de andere B-meiden paraat! –