Strijdend ten onder tegen de nummer 1

Op vrijdag 8 november stond voor Dames 1 de thuiswedstrijd tegen SBO DS 1 op het programma. We waren vandaag niet compleet, onze spelverdeler Anneke was er niet. Eline en Karlijn waren met ons mee.

SBO DS 1 stond eerste in het klassement. Wij derde, de prognose was 2-3 voor SBO, dus aan de bak! Het zou een spannende wedstrijd worden.

We gingen van start. We begonnen wel sterk en stabiel. We maakten weinig fouten, het ging goed, maar zij waren ook goed. We gingen lange tijd gelijk op. Helaas.. helaas, aan het einde van de set maakten wij het niet af. Wat eigen foutjes, we lieten wat punten liggen. We konden het niet afmaken, we verloren de eerste set met 25-22. De tweede set begonnen we niet sterk. Veel persoonlijke fouten, zij kwamen helemaal in het spel en werden alleen maar sterker. Echt balen, we verloren de set met 25-9. We stonden nu 2-0 achter, dat was niet de bedoeling! We moesten ons herpakken en de laatste punten binnenhalen. De derde set ging van start, we deden ons best, we gingen ervoor, maar er zat niet meer in dan 25-17. Zij waren verdedigend sterk, zij wisten onze gaten te vinden en wij maakten het niet af. Dat moet anders. Nu de laatste set. Deze hebben we helaas ook verloren met 25-15. We gingen voor de winst, we wilden graag een puntje pakken, maar het zat er niet in.

Wij vonden dat we niet slecht gespeeld hadden, ook de invallers, Eline en Karlijn deden het goed. De eindstand was dus 4-0, helaas, maar we hebben er wel voor gevochten. We moesten het toegeven, zij waren sterker. Hopelijk kunnen we in de tweede helft van het seizoen meer tegenstand bieden.

We staan nu op het 3e plekje in de competitie van 12 teams met 23 punten in 7 wedstrijden. Helaas is het gat wel groter geworden met de nummers 1 en 2 (en de nummer 4 komt dichterbij), maar goed we hebben nog voldoende tijd om dat te herstellen.

Onze volgende wedstrijd spelen we zaterdag 16 november a.s. om 13:30 uur in Leeuwarden met als tegenstander VC058 DS 6. Zij staan onderaan in het klassement. Nu is er dus echt werk aan de winkel voor ons. Er moeten weer wat puntjes binnengehaald worden, dus we weten wat ons te doen staat. We gaan ervoor!