Noodkreet dames: kom van die bank af! (thuis)

Voor de tweede competitiewedstrijd mochten we als Dames 1 zaterdag aantreden in Easterein tegen Covos 3. Helaas waren we niet compleet, we moesten Sara en Vera missen in verband met feest en vakantie. Wel hadden we A-speelster Marie meegenomen als extra versterking.

Bij het inspelen werd ons al snel duidelijk dat er wel power aanwezig was bij Covos. Ze sloegen flink hard de ballen in. Wij zelf waren wat tam.

We kwamen niet lekker in de wedstrijd, Covos serveerde hard en diep en we hadden de eerste twee sets moeite met het brengen van de pass. Hierdoor werd het voor de spelverdeelster ook lastiger en konden we niet lekker slaan. 25-17 en 25-16 verloren, 2-0 achter.

De derde set had Covos een klein dipje en wisten wij een voorsprong te pakken. Bij ons liep het wat beter en de tegenstander kwam niet in haar eigen spel. Nu moesten we doorzetten. Het werd toch weer even spannend want we lieten Covos nog aardig dichtbij komen. Maar gelukkig wonnen we deze set met 24-26, 2-1 dus. Nu gloorde er weer wat hoop en we wilden er dan maar weer een vijfsetter proberen uit te slepen. Helaas was de vierde set door foutjes aan onze kant weer voor Covos met als gevolg: 3-1 verloren.

Jammer, jammer. Maar meer zat er eigenlijk deze keer ook niet in. We kijken er naar uit om in ‘onze’ Far-Ut zaal hier revanche op te nemen.

Tja, waar ligt het dan aan… Aan het nieuwe systeem 5-1? Nee, op sommige posities moeten we nog wat schuiven, maar hier gaan we mee verder hebben we besloten. Aan de invalster: Nee, zeker niet! Marie, je hebt ons weer uitstekend geholpen. Complimenten voor de A’s, ze doen het toch maar even, zo invallen wanneer we ze vragen en degelijk het spelletje meespelen.

Aan onszelf? Een beetje wel, een beetje niet. We misten Vera en Sara, Hedwig is nog niet volledig hersteld van de schouderblessure, we maakten onnodige foutjes. Hierdoor liep alles niet lekker en dan wordt het spel krampachtig en wil het allemaal niet meer zo goed als we wel kunnen.

Het ontbrekend van een coach: JA. We missen gewoon iemand op de bank die ons ’te plek’ zet en aanwijzingen geeft, voornamelijk tijdens de uitwedstrijden. Dus denkt u: hier moet verandering in komen, kom van de bank thuis en plof bij ons op de bank!

Vrijdag 7 oktober zijn we vrij, zodat we allemaal kunnen genieten van de Lady’s Night in het dorpshuis. Vrijdag 14 oktober spelen we thuis om 19.15 uur tegen VC Sneek 6. We hopen op een goed gevulde, enthousiaste tribune!

Groetjes nummer 8

MEIDENB07

Marie: uitstekend gespeeld!