Dames winnen spannende openingswedstrijd

Vrijdag speelden wij als Far Ut-damesteam onze eerste wedstrijd van het seizoen. Met nog maar een paar trainingen gehad te hebben na de zomer, hadden we er allemaal weer zin in. Ook met onze nieuwe trainer op woensdagavond, Bert Bosma. Klaas de Groot was onze coach deze vrijdagavond.

We speelden thuis in het dorpshuis, de wedstrijd begon weer zoals gewoonlijk om 19;15. Onze tegenstander was VC/Zeus 2. Wij waren gewend om altijd 3 sets te spelen, maar er zijn nieuwe regels gekomen in de tweede klasse. Wij spelen nu ook 4 sets en mocht het 2-2 staan, komt er nog een vijfde bij.

Het team was compleet en met ons nieuwe teamgenoot Sara Osinga erbij, stonden we met 9 dames sterk aan de start. Ook hebben wij op de woensdag getraind met een nieuwe opstelling, namelijk dat we 5-1 spelen. Dat houdt in dat we nog maar met één spelverdeelster spelen en dat er een aanvalster bij komt. Daar wilden we in de wedstrijd ook gelijk maar mee beginnen.

De eerste set begonnen we goed, maar de tegenstander ook. Na veel aanvallen en verdedigen aan beide kanten wisten wij toch de voorsprong te krijgen. Op het einde ging het gelijk op, maar wij wonnen met 25-22. Ook de tweede set ging gelijk op, maar die verloren we met 22-25. In de derde set begon de tegenstander sterk, maar door een paar goede aanvallen van onze kant konden zij moeilijk een aanval opbouwen waardoor wij de set wonnen met 25-21. De vierde set was een hele spannende. Op een gegeven moment stond het 24-25; we kwamen nog gelijk, maar VC Zeus maakte het laatste punt en zo werd het via 25-27 gelijk: 2-2. Een hele spannende set voor speelsters en publiek!

Omdat het nu 2-2 stond, speelden we nog een vijfde set. Wie als eerst 15 punten heeft, wint. Wij waren allemaal fanatiek en gedreven om deze set te winnen en dat hebben we waar gemaakt, eindstand 15-10. Wij zijn blij met onze eerste 3 punten!

Zaterdag 1 oktober spelen wij om 19:00 in Easterein tegen Covos 3.