Siebren de Jong

PositionSpelverdeler
Nummer10

Na een lange periode bij Donitas in Groningen gespeeld te hebben, heb ik dik tien jaar geleden één seizoen bij Far Út gespeeld. Ik zocht een nieuwe club en Far Út was gepromoveerd naar de eerste klasse en had geen spelverdeler. Terwijl de doelstelling handhaving was, sloten we het seizoen af met het kampioenschap. Wat resulteerde in een geweldig feest in het dorphuis Oan it Far! Kortom: dit smaakte naar meer…

Daarna heb ik een nog een aantal jaren gespeeld bij Turfstekers Drachten. Hier ben ik vanwege ouderdom gestopt. Na een aantal volleyballoze jaren bleek Far Út weer zonder spelverdeler te zitten en werd me gevraagd of ik op vrijdagavond tweede klasse wilde spelen. Trainen was niet nodig. Na twee kampioenschappen, bijbehorende promoties en vaartocht door de grachten, spelen we inmiddels weer in de promotieklasse en staat de wekelijkse training (beter gezegd partijtjes) centraal. Daarnaast doen we in het weekend wat oefeningen tegen allerlei oude bekenden, waarvan zelfs een ranglijst wordt bijgehouden. Nadeel hiervan is dat de spelregels heel anders zijn dan op de training. Gelukkig is er dan wel een scheidsrechter, die zorgt dat het niet geheel vrijblijvend is.

De teamuitjes naar Warschau, Terschelling, DKV-toernooi etc. liggen zeer vers in het geheugen, we beleven ze namelijk wekelijks opnieuw tijdens de gezellig nazit!