Janice Johnson

PositionTrainster

In de persoon van Janice Johnson heeft Far Ut een even enthousiaste als gedreven en kundige volleybaltrainster in de gelederen! Janice heeft zelf op het hoogste niveau volleybal gespeeld en slaagt er nu uitstekend in haar kennis en plezier over te dragen op de jeugd.

Janice is geboren in Amerika, Chicago. Halverwege de jaren tachtig stak ze over naar Nederland. Ze tekende een contract bij Olympus Sneek, destijds de allerbeste club van het land. Na de nodige successen stapte Janice over naar VVC Vught en speelde ook nog voor het Belgische Herentals. Ze bleef de stad Sneek trouw: ze vond er de vader van haar kinderen, waarvan de beide dochters (natuurlijk) ook volleybal spelen. Eén van hen speelt met de B-meiden van VC Sneek tegen de door Janice getrainde meiden van Far Ut. Dat is zwaar kiezen voor Janice, die voorts trainingen geeft aan de volleybalacademie in Sneek en daar ook al enkele speelsters van onze club onder haar hoede heeft gehad.

Janice traint onze A-, B- en C-meisjes en die gaan mede daardoor echt met sprongen vooruit! Dat resulteerde al in enkele kampioenschappen. Dat leverde de trainster een primeur op! Voor de eerste keer in haar leven mocht ze mee op een kampioenskar door het dorp! Ze genoot met volle teugen.