Jan Speelman

PositionAanvaller
Nummer5

In 1990 ben ik komen wonen in het mooie Hommerts en in 1993 tijdens het dorpsfeest, na wat biertjes, gevraagd om eens een balletje bij Far Ut te komen slaan. Dit omdat ik was gestopt bij Tromp-Olympus. De rest is historie. Ik ben blijven hangen bij ‘ het machtige Far Ut’.

Het schijnt dat ik inzetbaar ben op alle posities en dat gebeurt dan ook. Met Far Ut vele hoogtepunten  meegemaakt, zoals van de tweede klasse door naar de Promotieklasse en enige dieptepunten zoals degradatie en te weinig spelers om door te gaan en op werkelijk het allerlaatste moment nog twee man weten te ronselen.

Voor mij is de training op woensdagavond het mooiste sportmoment in de week, niet omdat we trainen (dat hoeft niet meer met zoveel routiniers), maar alleen fanatiek een partijtje spelen. Daarbij spelen we onze thuiswedstrijden in de Schuttersveld-hal en het moet een bijzonder team met exceptionele kwaliteiten zijn, om in de Promotieklasse steevast boven in het linker rijtje rond te hangen. Dus met wat volleybalmakkers lekker fanatiek ballen en daarna nazitten in het gezellige dorpshuis, dat kan bij deze mooie vereniging!