A-meiden winnen wederom

Zaterdag 10 november hadden de A-meiden een wedstrijd tegen Steegenga mode/ D.B.S. MA 1 in Balk.

De eerste set wonnen we met 18-25, de tweede set wonnen we ook met 11-25, derde set wonnen we ook met 17-25 en helaas de laatste set verloren met 25-17.
Het was een sterk team maar toch hebben we met 3-1 gewonnen.

Het was een leuke wedstrijd en we moesten ons super goed concentreren want we hadden heren naast ons en die schreeuwden alles bij elkaar.

De volgende wedstrijd is op 23 November tegen De Griffoen MA 1 om 19:30 in Wolvega.

Groetjes Sam Huitema

Dames 1 snoept koploper twee sets af!

Op vrijdag 9 november stond voor ons de wedstrijd tegen VC Bolsward 5 uit op het programma. We stonden allemaal op scherp omdat Bolsward nog maar twee sets had verloren in de vier voorgaande wedstrijden. Totdat Far Ut DS1 op bezoek kwam!

De eerste set begon en de spanning verdween. We gingen ons eigen spel spelen en bouwden bij elk punt ons feestje. Twee teams stonden tegenover elkaar die niet in het hoofd hadden om de eerste set te verliezen. Far Ut trok aan het langste eind. Met 26-28 ging de eerste set naar Far Ut!

Nu is de kunst om vol te houden en de tweede set ook naar je toe te trekken. Dit lukte helaas niet. Bolsward wist veel punten te scoren door rechtdoor aan te vallen. Wij hadden ons blok niet goed staan, maar toch kunnen we spreken van een goede tweede set. Helaas liegt het scorebord niet en ging de tweede set met 25-12 naar Bolsward.

Toen begon de derde set en Bám! daar stonden we. De eerste punten vlogen het scorebord om de oren. Bolsward raakte uit het spel, daar maakte wij uiteraard gebruik van. Met de trouwe supporters op de tribune wonnen wij de derde set met 22-25!

In de vierde set lukte het allemaal niet en het werd dan ook een set om snel te vergeten. Hier en daar was de beslissing van de scheidsrechter ook cruciaal en vaak niet in ons voordeel. Deze set ging dan ook naar Bolsward met 25-9.

De scheidsrechter floot en dus begon de vijfde set. We kozen ervoor om te beginnen op het veld waar we de eerste set gewonnen hadden. Het publiek moedigde ons aan en we kregen een duidelijke taak van Antsje. En die luidde WINNEN! Dus begonnen we scherp en aanvallend aan de allesbeslissende laatste set. Het ging gelijk op, zoals het eigenlijk de hele wedstrijd ging. De vijfde set was een wedstrijd waarin we tegen Bolsward en de scheidsrechter speelden.

Het moment kwam dat wij bij de 8 punten aan waren gekomen. En dus raadt u het al: we gingen draaien naar het veld waarin we nog niet hadden gewonnen. Bolsward maakte 5 punten achter elkaar aan door rechtdoor tussen het blok te slaan. En dus stond het 14-7 in het voordeel van Bolsward. Toen was het de laatste aanval en was het touché van de speelster van Bolsward, maar helaas zagen de twee scheidsrechters het niet. Dus het laatste punt ging naar Bolsward. Daarmee was de set ook gelijk naar Bolsward gegaan. Met een setstand van 15-7 verloren wij de laatste set.

Met een 3-2 nederlaag mogen we harstikke trots zijn. We hebben 2 punten gepakt van de koploper. Ik zeg: laat ze maar komen in Hommerts, dan blijven de 5 volle punten in Oan it Far!

Wij willen als Far Ut dames 1 zijnde de trouwe supporters bedanken voor de aanmoediging. Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar Antsje voor het coachen.

En mocht u nou denken, dat Far Ut DS1 wil ik weleens live zien spelen, dan nodigen wij u graag uit voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Top en Twel. De exacte tijden: 16 november om 19:30 uur in Oan it Far te Hommerts.

Tot ziens in Hommerts Jutrijp.

Een sportieve groet van Dagmar Palijama, nummer 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CMV Far Ut 1 wint alles in Workum

Zaterdag 10 november hebben wij (CMV Far Ut 1) een wedstrijd gespeeld in Workum. We hebben alle vier wedstrijden dik gewonnen! Het ging heel goed en we hadden hele mooie rally’s en in alle wedstrijden hebben we geprobeerd om te smachen, te blokken, drie keer over te spelen en om de opslachen ook goed te doen.

Het was wel druk maar we hebben wel leuk gespeeld en heel veel gelachen. Het trainen gaat ook heel goed we trainen nu twee keer in de week. De woensdags van Karin of trijnilda en de vrijdags van Janice het is heel leuk en we zijn bijna klaar voor niveau 6 maar nog wel een beetje meer oefenen maar dan lukt het wel.

Groetjes Kyra, Djura, Neeltje en Julia

Meisjes C incasseert eerste nederlaag

Zaterdag 10 november moesten wij, Far Ut MC 1, tegen Covos MC 1.
We gingen in deze wedstrijd met het systeem 5-1 systeem spelen (dat is dat je maar 1 spelverdeelster hebt).

Het begon niet zo goed, tijdens de warming-up ging Sacha door haar enkel bij het afzetten. Dus toen moesten we het met z’n 7en doen.

De eerste set begon al spannend, we wonnen net met 22-25.

De tweede set maakten wat foutjes en werd ik niet helemaal lekker en een beetje duizelig. Covos won met 25-18.

De derde set waren we weer iets scherper en deze wonnen we met 20-25.

De vierde set ging het weer minder met ons, niemand zat goed in het spel en Covos stond al snel dik voor. De laatste 10 punten zag Sietske een beetje zwart. Dat kon er vandaag ook nog wel bij… maar ze ging door! Covos won uiteindelijk met 25-7.

Tot slot nog een vijfde en beslissende set. Ik had even een Mars gehad en het ging weer wat beter. Uiteindelijk ging Sietske eruit want die zag nog steeds niet helemaal goed, toen gingen we maar weer 4-2 spelen.
Iedereen was een beetje moe en we maakten weer veel fouten dus verloren we met 15-9.

Het was een leuke wedstrijd en Covos heeft terecht gewonnen!

Volgende week gaan we weer met volle moed volleyballen tegen Nakala in IJlst om 3 uur. We zouden het heel leuk vinden als jullie komen kijken!

Groetjes Sanne Tigchelaar

Meisjes C wint van koploper

Far Ut – Vc Bolsward
Wij moesten afgelopen zaterdag 3 november volleyballen tegen Vc Bosward in IJlst.
Het ging eigenlijk alle sets gelijk op tegen Vc Bolsward want dat is ook een hele sterke ploeg maar wij ook.

De eerste set begon Bolsward wat scherper dus jammer genoeg hadden we die set net verloren 23-25.

De tweede set ik weet niet precies wat het was, maar het ging super goed, we begonnen gelijk goed en alles ging die set ging goed dus ook een mooie uitslag 25-12.

De derde set ging weer heel gelijk op Bolsward kwam goed terug na de tweede set alleen wij waren iets sterker 25-22.

De vierde set ging in het begin weer gelijk op alleen in het midden van de set dwaalde Bolsward wat af het werd 25-17.

Dat betekent dat we deze wedstrijd met 3-1 hebben gewonnen. Het was een super leuke wedstrijd omdat ze ook natuurlijk eerste stonden en wij tweede dus dat maakte het extra spannend maar we hebben het weer gedaan.

Volgende week zaterdag 10-11-18 hebben we om 16.00 een wedstrijd in Oosterend tegen Covos en we gaan dan met het nieuwe systeem spelen 5-1, dat word spannend.

Groetjes,
Jetske de Boer

DR1 verslaat DR2 en de nul is weg

Vrijdagavond 9 november was de volleybalwedstrijd waar we met z’n allen toch wel naar uit hebben gekeken! We speelden tegen elkaar… hoe leuk is dat!  Toch hadden wij van Far Ut DR1 (Dames Recreatie-1) wel wat zenuwen, want woensdagavond tijdens de training wisten wij niet van Far Ut DR2 te winnen…

Beide teams waren gelukkig voorzien van een coach. Ciska van der Veer zou Dr2 moed inspreken en wij waren verrijkt met Petra Sieperda. De eerste set stonden we gelijk achter, maar na een inhaalslag en een paar opbeurende woorden van Petra tijdens de time-out gaven we gas! We wonnen met 25-22! De tweede set gingen we door in dezelfde flow en wisten we zodoende ook te winnen en wel met 25-19!

Onze avond was nu al geslaagd, wat er verder ook zou gaan gebeuren. Hoe we ons best ook deden de derde set… Far Ut DR2 stond voor en was niet van plan om dit nog uit handen te geven. We verloren dan helaas ook met 15-25!  Desalniettemin was de winst vanavond voor DR1! Hierbij zijn we dan ook gestegen van de zesde naar de vierde plaats en zijn we van die die akelige nul af! En van die nul af… dat geldt ook voor DR2!

Top dames en Petra en Ciska bedankt voor het coachen!

Yda Hofman

Punten blijven in dorpshuis (en dat was al zeker!)

Voor de neutrale Far Ut-supporter was het deze vrijdagavond wel lekker ontspannen. Wat er ook gebeurde, de punten zouden sowieso in ons immer gezellige dorpshuis blijven! Wat was namelijk het geval? De dames van Recreatie 1 en 2 stonden tegenover elkaar!

Nou, het is vuurwerk geworden. na een ongekend spannende wedstrijd won het ene team met 2-1 van het andere! Ja, we dachten dat het eerste gewonnen had, laten we het daar maar op houden, maar eigenlijk waren er alleen maar winnaars! Beide teams knokten zich van de vervelende 0 op de ranglijst af én brachten de tientallen toeschouwers op de banken. Waar sommige dames vooraf wel een beetje plankenkoorts hadden – ,,Kan ik het wel?” – werd er door allemaal meer dan behoorlijk gespeeld! Goede opslagen, mooie aanvallen en af en toe ook nog een loeier van een smash (Maaike, prachtig!).

Kortom: een uur topsport in het dorpshuis, waar we nog iets moois ontdekten: prachtige sponsordoeken op de klimrekken! Ook goed op de foto te zien. Hartstikke netjes en natuurlijk ook kassa voor de penningmeester! Na de zeer geslaagde Oud-ijzeractie opnieuw schitterend gedaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘In the pocket’ voor Dames 1

Op vrijdag 19 oktober stond de wedstrijd tegen Swette Switters DS 3 uit Scharnegoutum op het programma. We moesten vandaag goed spelen! We hadden 6 punten behaald in de eerste 4 wedstrijden van het seizoen, dus er was werk aan de winkel. Ook bij onze supporters was het bekend dat er weer een wedstrijd was want de tribune was mooi gevuld! Super!

De eerste set gingen we gelijk op. We moesten er dus meteen volle bak tegenaan om het eerste puntje te kunnen pakken, maar dat is gelukt. De eerste set hebben we gewonnen met 25-22. Een mooi begin!

Nu moesten we volhouden en dat lukte gelukkig. Onze tegenstander was iets minder in vorm dan de eerste set en we wonnen de tweede set met 25-16. De derde set hebben we ook gewonnen met 25-16. Het liep lekker bij ons!

Toen kwam de 4e set. We konden het nu niet laten liggen. We moesten voor de 5 punten gaan. We gingen weer aardig gelijk op. Onze tegenstander was nu sterker dan de 2 sets ervoor. Het was spannend! We waren gedreven en wilden winnen en gelukkig, deze keer pakte het goed uit! De laatste set was voor ons, de stand was 25-23! We waren ontzettend blij met deze overwinning. Eindelijk 5 punten behaald in een wedstrijd, dat is mooi voor het klassement waar we nu op de 4e plaats staan. Het is uiteraard de vraag of we dit plekje kunnen handhaven, aangezien wij het enige team van onze poule zijn die 5 wedstrijden gespeeld hebben. De rest heeft minder wedstrijden achter de rug, maar we doen ons best! Volgende keer weer op naar een overwinning!

Antsje, bedankt voor het coachen! Verder was onze nieuwe trainster Claudia ook van de partij. Erg leuk!

Onze volgende wedstrijd spelen we vrijdag 2 november a.s. om 19:30 uur in Hommerts met als tegenstander Oudehaske DS 1. We gaan dan weer knallen!!

Iedereen is weer van harte welkom!

Groetjes, Sara

Oefenderby meisjes C

Zaterdag 27 Oktober hadden we een oefenwedstrijd in Woudsend. De tegenstander waren de B meiden van Wisky. We gingen toen oefenen om te spelen met het systeem 1 5 dat ging wel goed, want het was onze eerste wedstrijd dat we het speelden.

De eerste set verloren we met 25-20. De tweede set wonnen we met 16-25. De derde set wonnen we met 18-25. En de vierde set verloren we met 25-19. De eindstand is 2-2 geworden.

Het was een leuke wedstrijd om te oefenen. Het team was niet compleet Irissanne was er helaas niet. Ons volgende wedstrijd is aankomende zaterdag 3 november in de Sporthal in IJlst tegen Bolsward.

Groetjes Bernou Beuckens

5 punten binnen voor Far Ut MA1

Zaterdag 20 oktober stond alweer onze zesde competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was Joure. Na de 4-0 overwinning van vorige week op Lemmer wilden we ook graag de 5 punten pakken tegen Joure. De eerste set verliep erg goed. We hadden een goeie serve en wisten vaak te scoren. Joure moest er nog wat in komen en was vooral verdedigend wat minder sterk. Deze set was dan ook al snel bepaald met een eindstand van 25-12 voor Far Ut.
De tweede set kwam Joure wat meer in het spel en waren ze scherper. Ze hadden een goede serve waar wij af en toe moeite mee hadden en ook in de aanval werden ze sterker. Ondanks dit bleven wij ook voor alle ballen gaan en wonnen we ook deze set met 25-17.
Ook in de derde set wisten wij sterker te zijn dan Joure. Ze hadden moeite met onze serve en ook aanvallend waren wij sterker. Deze set wonnen wij ook met 25-16.
Dan nog de vierde set. Deze wilden we natuurlijk ook graag pakken om 5 punten binnen te slepen. Het was te merken dat Joure verslapte en wij punt na punt binnenhaalden. De eindstand van deze set was 25-14.
Met de eindstand 4-0 hebben we weer 5 punten binnen en staan we op de eerste plaats in de competitie. Nu hebben we even een paar weken rust, onze eerstvolgende wedstrijd is op 10 november, tegen DBS in Balk.
Ilsa

IJZER-sterk weekeinde voor Far Ut!

In het weekend van de oud-ijzeractie van onze club maakten onze teams een ijzersterke indruk! Dat kan natuurlijk geen toeval zijn.

Op vrijdagavond wonnen de mannen het belangrijke duel onderin overtuigend met 4-0. Even daarvoor had dames-1 het vele publiek op de banken gekregen door eveneens met 4-0 te winnen. Swette Switters uit Scharnegoutum bood taai verweer, maar Far Ut speelde goed en knokte als collectief voor elk punt. En op zaterdag maakten de A-toppers opnieuw duidelijk waarom ze momenteel op de eerste plaats staan. Tegen Joure werd overtuigend met 4-0 gewonnen! IJZER-sterk dus allemaal!

Dames 1 in het nieuw

Vrijdag 12 oktober mocht Dames 1  in haar nieuwe tenue spelen 🎈. Sterk & sveer en Copytoprint zijn onze nieuwe sponsoren voor de komende 3 jaar!

Beide sponsors waren aanwezig bij onze thuiswedstrijd tegen Sint Nyk.
Ons team was voor het eerst helemaal compleet dus met 10 vrouw sterk begonnen aan de wedstrijd! Helaas heeft Sint Nyk met 3-1 deze wedstrijd gewonnen.

Strijden tot de laatste punt

Op maandagavond 15 oktober (onze trainingsavond) stond de inhaalwedstrijd FAR UT DS1 – WISKY DS1 op het programma!

Een sterk begin van ons in de eerste set zorgde ervoor dat wij de leiding hadden. We keken goed naar waar we de bal speelden en maakten de set af met 25-11.

De tweede set ging met meer moeite, communicatiefouten zorgden ervoor dat wij rommeliger gingen spelen. WISKY begon in de wedstrijd te komen en won deze set met 22-25.

Ook de derde set ging niet zoals we wilden. Weer veel eigen fouten zorgden ervoor dat we WISKY aan hun sterke opslag lietb en. Een eindstand van 16-25.

De vierde set was erop of eronder. We moesten nu meer scoren en minder eigen fouten maken. De vierde set ging gelijk op, het stond 18-17 voor ons en de opslag was bij WISKY. We kregen een aantal mooie kansen welke benut werden, maar een aantal ballen naast ons blok zorgde ervoor dat er al snel veel punten naar WISKY gingen. We zaten er zó dichtbij, maar helaas won WISKY met 22-25! Eindstand 1-3…

Vrijdag mogen we weer, tegen Swette Switters om 19:30 uur in het dorpshuis, komen jullie ons aanmoedigen? We kunnen wel weer wat punten gebruiken!

Ilse

Bloedspannende wedstrijd van C-toppers

Vandaag moesten wij (Far Ut MC 1) onze 3e wedstrijd volleyballen tegen CoVos MC 1. Sinds dit seizoen spelen wij in de hoofdklasse. We wisten al dat Covos een goed team was en dat we daarom gelijk goed moesten beginnen. De eerste set. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De punten werden goed onder elkaar verdeeld maar uiteindelijk gingen wij met de meeste punten ervandoor en wonnen wij de eerste set met 25-20. De 2e set werd al wat moeilijker. Covos wist waar wij de bal wilden brengen en ze verdedigden de ballen goed. Toch wisten wij net weer iets tactischer te zijn en wonnen we ook de 2e set met 25-12. De derde set. Tsja. Laten we daar maar niet te veel over zeggen. CoVos begon met de opslag en dat deden ze goed. Ze sloegen de bal niet al te moeilijk maar wij konden maar niet goed passen. De bal vloog alle kanten op. CoVos wist al snel een ruime voorsprong te krijgen en ook de behalen. Ze wonnen de 3e set met maarliefst 9-25. Dit kan ons niet nog een keer overkomen zeiden we. We gingen dus met veel goede moet en energie naar de 4e set. Ja hoor ons team was alweer bijna helemaal terug. Het ging nog niet helemaal perfect maar we wonnen de laatste set wel met 25-19. De wedstrijd was afgelopen. We hadden 3-1 gewonnen. Wel oké maar niet tevreden, want het kon beter. Deze week was ook de week van de scheidrechter. Onze scheidsrechter was de heer Auke Minne. We hadden hem een mok gegeven maar die had hij dezelfde avond alweer kapot gemaakt :-(. Onze volgende wedstrijd is op Zaterdag 3 november 2018 in de Utherne in IJlst dus als u wilt komen leuk.

Groetjes van Frieda Hofman

 

Far Ut zoekt sponsors

Een vereniging kan niet zonder sponsors, daarom is er een nieuw idee bedacht.
Lees de bijlage en meld je voor 22 oktober as. bij iemand van de Sponsorcommissie.
Er zijn al een aantal enthousiaste toezeggingen, maar we zijn op zoek naar meer!

*hiermee komen de ballensponsors met vermelding op de kast te vervallen.