Meisjes C in het nieuw

Meisjes C spelen al vanaf het begin van dit seizoen in een prachtig nieuw tenue van sponsors Cnossen Bestratingsbedrijf en Tigchelaar Metselwerken, maar een foto met beide sponsors ontbrak nog steeds.

Zaterdag na de eerste overwinning van 2019 was daar dan het fotomoment:

Age Cnossen, Iris Sanne de Jong, Sietske Cnossen, Iris Hoekstra, Sacha van Vugt en Sjoerd Tigchelaar.
Frieda Hofman, Jetske de Boer, Sanne Tigchelaar en Bernou Beuckens.


Meisjes C beginnen 2019 goed!

Zaterdagmiddag 12 januari hadden we weer de eerste wedstrijd in 2019 in een nieuwe poule.

We moesten om 15.00u in IJlst sporthal de Utherne tegen Wesseling DOK uit Dwingeloo spelen. We hebben leuk gespeeld, de eerste set wisten we nog niet echt hoe ze speelden dus we probeerden wat prikballetjes, wat smashes, maar kwamen we er achter dat ze veel ballen hadden. We moesten een flinke achterstand weg werken maar we kwamen een heel eind terug. We gingen steeds beter spelen en er kwam een echte strijd! We verloren de set net met 27-29.

De tweede set waren we wat meer op ons gemak en wisten we waar we de ballen moesten prikken, bij iedereen ging het super goed, einstand 25-20.

De derde set gingen de opslagen goed, we mochten niet meer onderhands opslaan en dat is voor sommige speelsters nog best wel spannend. Alleen zij waren iets rommeliger en de set ging weer super top en het publiek zat leuk mee te juichen eindstand 25-11.

In de vierde hadden we als opdracht van de coaches gekregen om enthousiast te zijn en er een feestje van te maken dus dat deden we ook, het was weer een hele leuke set, eindstand 25-14.

Volgende week zaterdag moeten we weer in IJlst volleyballen tegen Abiant/Set Uppers om 11:00 uur!! We hopen natuurlijk weer op veel thuis publiek, tot dan!

Groetjes, Jetske de Boer.

D1 komt terug na 0-2 achterstand

Vrijdagavond 11 januari speelden wij onze eerste wedstrijd van 2019! Een derby tegen V.L.O uit Oudega. Na wat oponthoud kon de wedstrijd iets over half 8 beginnen.

We begonnen niet heel sterk waardoor V.L.O lekker in de wedstrijd kwam. Toch lieten we leuken dingen zien, maar we konden de achterstand niet wegwerken. De eerste set ging naar V.L.O met 5 punten verschil 20-25.

De goeie dingen uit de eerste set meenemen en vol de de tweede set in. Claudia, onze coach van vanavond, had vertrouwen in het team van de eerste set. Ze paste 1 wissel toe. Evelien erin voor Ylsa. De tweede set was eigenlijk wel wat een kopie van de eerste. Veel slordigheid aan onze kant, waardoor wij V.L.O de kans gaven om vanaf hun kan te scoren. We konden weer de snelle achterstand niet wegwerken. Deze set eindigde in 17-25.

De derde set moest het  dan echt gebeuren als we nog wat punten wilden pakken of nog voor de winst wilden gaan. Claudia deed nog eens 2 wissels, Hedwig en ik kwamen erin voor Dagmar en Eline. Ook V.L.O.  had hier en daar wat gewisseld. We begonnen gelijk sterk waardoor V.L.O. niet de kans had om echt lekker in hun spel te komen. Wij wel, we hadden een goede pass waardoor er mooie aanvallen kwamen van onze kant. V.L.O. had daar geen antwoord op. We wonnen de derde set in 25-11!! We geloofden er weer in. Op naar de vierde set.

We begonnen gelijk weer sterk. Maar V.L.O. ook. Van beide kanten werd er mooi aangevallen. Het was dan ook een hele spannende set. We hebben van beide kanten een paar keer op match point gestaan. Maar wij gingen er met de winst vandoor. Het werdt 28-26!! Een vijf setter!

Een kleine aanpassing in ons team, Trijnilda bleef aan de kant en Dagmar nam haar positie in. We begonnen sterk aan de vijfde set. Wij hadden bij de 8 punten een kleine voorsprong. Die hielden wij tot we 13-10 voorstonden. De winst lag voor het grijpen. 1,2 boem, 1,2 boem riepen we voluit. Maar door slordige fouten van onze kant kwam V.L.O. terug en werd het 13-13. Wij hadden niet een antwoordt op de harde serve van hun kant en verloren de set met 13-15. Jammer!! 2-3 verloren.

Maar we mogen ook trots op ons zelf zijn, dat we na een achterstand zo sterk zijn terug gekomen. We hebben in ieder geval in puntentotaal deze wedstrijd wel gewonnen 103-102 ( toch nog een kleine winst😉)

Claudia bedankt voor het coachen. En wat een publiek was er om te kijken super!! Het podium zat vol! Bedankt publiek wij hopen dat jullie ons aankomende vrijdag weer komen aanmoedigen. Dan moeten wij weer thuis. Om 19:30 tegen Covos. Tot dan🙋‍♀️

Groetjes Anneke


Reminder: Rabo LedenSponsoring, stem op FAR UT

Als lid van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland kunt u vijf euro uit de sponsorpot uitgeven aan de vereniging of stichting die u een warm hart toedraagt. Stemmen kan nog de hele maand januari, maximaal één stem per lid.

Kies op het stembiljet voor RLS278, deze code staat voor Far Ut!

Klant en lid is niet hetzelfde
Bent u klant, maar geen lid en wilt u wel stemmen? Dan kunt u natuurlijk wel uw stem uitbrengen. Op het stemformulier kunt u dan aangeven dat u lid wilt worden. Stemmen van niet-klanten zijn ongeldig.

Ook jeugdleden mogen stemmen, dus maak het hele gezin lid en stem op FAR UT!

Bent u klant van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland? Stem in december of januari door hier het stembiljet te openen: Stembiljet 

A-toppers sluiten 2018 in stijl af!

Onze A-meiden kunnen tevreden aan het Kerstdiner en daarna trots naar het Oliebollentoernooi en vervolgens richting Oud en Nieuw. Onze oudste junioren wonnen zaterdag hun elfde wedstrijd in de eerste klasse. Punt Ut werd met 4-0 verslagen en dat betekent dat Far Ut de koppositie verstevigde.

Het is voorlopig een ranglijstje om in te lijsten. Far Ut A1 staat met 47 punten uit 11 wedstrijden fier bovenaan. De eerste seizoenshelft werd in stijl afgesloten. Punt Ut werd met 25-15, 25-10, 25-12 en 25-16 geklopt. De ploeg uit Blauwhuis heeft het dit jaar moeilijk in de eerste klasse, pakte pas twee sets, maar het moet altijd nog maar gebeuren! Vier sets scherp zijn is ook een kunst!

Dat beseften de meiden (deze keer gecoacht door Tytsje) heel goed. Ze wilden de volle ‘mep’ en verslapten dan ook geen moment. De meiden gingen zaterdag door de 1000-puntengrens en staan er met 37 gewonnen sets (8 verloren) voorlopig goed voor. De ‘volleybalpatat’ en de fris smaakten naderhand heerlijk en was dik verdiend, maar ze zijn er natuurlijk nog lang niet! Maar eerst mogen ze even uitrusten en kunnen de mooiste kerstjurken aan! Daarna het Oliebollentoernooi – komt allen zaterdag, altijd beregezellig ! – en dan wordt de training in januari hervat. Meiden: tot nu toe de complimenten! Trochsette!

OLIEBOLLENTOERNOOI 29-12-2018

Aanstaande zaterdag 29 december is weer het OLIEBOLLENTOERNOOI.

’s Middags van 16:00 – 17:30 voor de jongere jeugd (FAR Ut 1, 2, 3 en 4), deze opgave loopt via Karin.
’s Avonds voor de Meisjes C, Meisjes A, alle senioren, oud-leden en de sneontejûnsploech.
Tussendoor is er een verloting en natuurlijk oliebollen.

Geef je dus nog snel even op!

C-toppers winnen ook tiende wedstrijd

Ze mochten deze zaterdag spelen op het centercourt in IJlst! Last van plankenkoorts? Ben je gek! Onze C-meiden speelden ook tegen VC Sneek weer een mooie partij volleybal en wonnen op prima wijze met 4-0 (25-20, 25-19, 25-18 en 25-23).

Fijn ploegje hoor, dit jongste juniorenteam van Far Ut! Met 4-0 winnen van Sneek en dan na 10 wedstrijden op 38 punten komen, dat is gewoon hartstikke best! De meiden zijn ook niet voor niets als eerste geëindigd in de hoofdklasse en mogen daarom na de feestdagen-break een treetje hoger gaan spelen. Daar zien we allemaal naar uit, want ze kunnen vast en zeker ook daar goed meedraaien!

Tegen VC Sneek werden door de acht toppers prima opslagen verzorgd, was de passing naar de spelverdeelster dik in orde en werden mooie aanvallen opgezet. Niet alleen werd er hard geslagen, maar ook de ‘slimme’ balletjes kregen de goedkeuring van de tientallen supporters! Verdedigend werd er ook veel gepakt!

Met deze meiden komt het ook in de tweede seizoenshelft vast en zeker in orde. Aan de coaches en de trainsters ligt het ook zeker niet!

Op de foto’s een wedstrijdsituatie-in kerstsfeer én de C-najaarskampioenen genietend van de verdiende ‘champagne’! Tot op het Oliebollentoernooi!

A-toppers winnen zenuwslopende thriller!

Nou! Voor de kerst nog even een paar pondjes kwijt willen? Was dan vrijdagavond naar SVW A1-Far Ut A1 gegaan! Het zweet (van angst en spanning) was per liters tegelijk je sokken ingelopen! Wát een sensationele pot en wát hebben onze meiden zich weer eens van hun beste kant laten zien!

In Workum kregen de koplopers van coach Karin geen puntje cadeau! SVW-coach Robert van Netten wilde natuurlijk wel een stuntje verzorgen en zijn team staat ook niet voor niets derde. Er voltrok zich een spannende wedstrijd waarin alles werd gevergd van Anouk, Myrthe, Ytje, Annemarije, Sam, Karlijn, Ilsa en Hiltje. Ze moesten de eerste set aan SVW laten (25-22), maar sloegen hierna sterk terug: 15-22. Daarna was het echter weer de beurt aan de thuisploeg (25-22) en balanceerde Far Ut op het randje van de eerste seizoensnederlaag.

Maar dat lieten onze meiden – vorige week al sterker dan Oeverzwaluwen in de absolute topper!- natuurlijk niet gebeuren. Het was superspannend, maar via 22-25 werd een vijfde set afgedwongen. Wat daarin gebeurde, is haast niet te beschrijven! Far Ut kwam met 5-1 achter, maar bleef erin geloven! Het werd 7-7. We kwamen met 8-7 voor, veldwissel. 12-8 voor ons, maar toen persten de meiden van Robert er nog een eindsprintje uit.

13-13! Hartkloppingen op de tribune, onze fans hadden het niet meer!

14-13, matchpoint voor Workum, aaarrgh!

14-14, oef!

15-14 voor Far Ut! Matchpoint.

15-15…

16-15 weer een MP voor ons!!

16-16..

17-16, ons derde wedstrijdpunt, toe dan !!

Nee, 17-17 ennn..

18-17, Workum op het beslissende punt, het zal toch niet….

18-18, ,,Ik kan het bijna niet meer aan”, appte een moeder.

19-18 voor Far Ut en dan……

JAAAA!! 20-18. Far Ut wint met 3-2, blijft ongeslagen!

Kom zaterdag de 22-ste naar het dorpshuis om deze toppers voor de laatste wedstrijd in 2018 aan de slag te zien! Na afloop even gezellig bijkletsen in de Jister. Goede stoelen beschikbaar op de tribune!

 

 

 

 

 

 

Dames 1 verliest op donderdagavond

Donderdag 13 december speelde Dames 1 om 20:30 uur in Harlingen tegen de club VVH.

In de eerste set moesten we heel erg inkomen en wennen aan de gladde vloer. Ook waren we niet gewend op een donderdagavond te spelen en dit resulterende in een eindstand van 25-19.

Vervolgens zetten we onze gedachten 0 en gaan we de tweede set in. We leerden omgaan met de gladde vloer en mooie passen en aanvallen waren het wapen tot een winst van 17-25.

Met deze winst in ons hoofd gingen we positief de derde set in. Helaas kreeg VVH weer meer grip op de bal en dat kan je zien in de eindstand van 25-22.

We wisten zeker dat we wouden winnen en deden alles eraan in de vierde set om dit waar te maken. Met de stand van 22-22 was het heel spannend, maar toen liep VVH uit met 24-22 en door eigen fouten van ons ging de vierde en beslissende set naar VVH.

Volgende week vrijdag 21 december om 19:30 uur, treffen we ze weer in Hommerts.

Komt allen!

En trek uw leukste kerstkostuum aan!

 

Eline

Rabo LedenSponsoring, stem op FAR UT

Als lid van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland kunt u vijf euro uit de sponsorpot uitgeven aan de vereniging of stichting die u een warm hart toedraagt. Stemmen kan deze keer in de hele maand december én januari, maximaal één stem per lid.

Kies op het stembiljet voor RLS278, deze code staat voor Far Ut!

Klant en lid is niet hetzelfde
Bent u klant, maar geen lid en wilt u wel stemmen? Dan kunt u natuurlijk wel uw stem uitbrengen. Op het stemformulier kunt u dan aangeven dat u lid wilt worden. Stemmen van niet-klanten zijn ongeldig.

Ook jeugdleden mogen stemmen, dus maak het hele gezin lid en stem op FAR UT!

Bent u klant van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland? Stem in december of januari door hier het stembiljet te openen: Stembiljet

Switte geblazen

Vrijdag 30 november
Swette Switters – Far Ut
Vrijdagavond 20:30 uitwedstrijd in Scharnegoutum tegen de Swette Switters, nou switte was het zeker met vloerverwarming in de zaal!

De vorige wedstrijd tegen deze switters hadden we 4-0 gewonnen dus we wisten wat ons te doen stond, punten pakken!
Het pakte helaas een beetje verkeerd uit, de eerste set kwamen we niet mooi in ons spel, we waren niet een echt team en maakten weinig af en sloegen veel uit, kortom veel eigen fouten. Toch bleven we qua score dicht in de buurt en werd het 25-23.

Tweede set bleven we een beetje doorgaan net als in de eerste set, maar het wou ons maar niet lukken om een voorsprong op te bouwen, dit in tegenstelling van de tegenpartij, zij kwamen op een voorsprong van 18-9.
Gelukkig maakte Anneke daar een eind aan met een mooie serie opslagen, wat ons op voorsprong bracht van 18-19 en met moeite wonnen deze set met een uitslag van 23-25.

Derde set werd wel iets beter maar ook hier nog teveel eigen fouten en deze switters zaten gewoon goed in hun spel met mooie opslagen en maakten qua aanval veel af. Het werd uiteindelijk 26-24.

Echt wel balen, we hadden deze set moeten pakken. Gauw vergeten en toch de vierde set proberen te pakken en hopen op een vijfde set. Ook dit liep niet zoals we hadden gehoopt en met een uitslag van 25-16 hadden de swette2switters deze set volledig in eigen hand.

Met 1 karig puntje erbij komen we op een vijfde plaats. Gelukkig zijn we aanstaande vrijdag weer in ons eigen vertrouwde zaaltje en gaan we zeker weer voor een mooi spel met als doel de volle winst te behalen.

Dus vrijdag 7 december thuiswedstrijd om 19.30 tegen de nummer 10: D.B.S DS4

Evelien

Helaas geen frituur in Schatnegoutum… dus maar een zakje chips bij de borrel ipv bitterganituur😬

Dames recreatie-2: bijna..

De Dames van Recreatie-2 gaan geen kampioen worden, dat weten ze zelf ook wel. Plezier staat voorop, ook een beetje beter worden na elke training. En als de trouwe supporter – die tegenwoordig zijn geld verdient in een Amsterdams miljardenproject – na afloop de nu al traditionele schaal met hapjes laat serveren, is het na de wedstrijd gezellig zitten in het dorpshuis.

Maar tóch, tóch deed de nederlaag tegen Langweer deze vrijdagavond een beetje zeer. 0-3 – dat had net zo goed andersom kunnen zijn, zeiden de dames. Wat te denken van de 18-8 voorsprong in de derde set? Die had wel verzilverd kunnen worden. Maar goed: op naar de volgende training en wedstrijd en hopelijk zijn dan alle blessures weer genezen! Duimpje hier, bovenbeentje daar: fysiek wordt er nogal wat van de dames gevraagd! Maar ze houden de moed erin!

Lastige wedstrijd eindigt goed

Het kan natuurlijk niet altijd van een leien dakje gaan. De A-toppers hadden het vrijdag zwaar in Wolvega, maar kwamen met de schrik vrij.

Het was een vreemde avond. En als tegenstanders het tegenwoordig nodig vinden om over onze speelzaal te gaan klagen bij de volleybalbond, mag er ook wel eens naar Wolvega worden gekeken. 19.30 uur staat er als aanvangstijd genoteerd, maar dat is misleidend. Er wordt in hal De Steense namelijk tot 19.30 uur getraind door korfballers en pas dan mogen de volleyballers de hal in. Terwijl er nog drie velden opgetuigd moeten worden en de tribunes in elkaar worden geknutseld, wordt ploegen verzocht tempo te maken met de warming-up en het inspelen, om zo snel mogelijk te kunnen beginnen. Zo hoort dat niet. Onze meiden waren om 18.15 al vertrokken en zaten 18.55 startklaar om met de warming-up van een klein half uur te beginnen.

Hoe dan ook: er zat een beste scheidsrechter op de bok, dat dan weer wel. Hij zag – vast ook tot zijn verrassing – dat Far Ut slecht begon. En dan zegt uw enige supporter annex reporter het nog netjes. De meiden waren het er na afloop ook over eens: ,,Dit was bagger.” Nou, de 25-15 was alleszeggend.

Hupsakee, kop leeg en naar set 2. Coach Sikke deed zijn best. Dat was van goede invloed. De Griffioen bleef echter lekker onbevangen spelen en maakte een stuk minder opslagfouten. De thuisclub kwam met 19-16 voor. Op dat moment werd Far Ut dan eindelijk wakker. Gewoon terug naar de basis: goede stop, nette set-up en slaan. 1-2-3, boem en daarbij gewoon zorgen dat de bal bij het serveren over het net komt. De setzege werd voor de helsdeuren weggesleept, maar de belangrijke 1-1 kwam er wel: 25-23.

Daarna denderden we door. 13-5, 22-14 en 25-15. Op naar de vierde set en gas op de plank houden. Dat ging goed tot 13-3. Toen kwam er toch weer slordigheid in het Far Ut-spel. De Griffioen Wolvega begon er ineens weer in te geloven en kwam van 13-10 op 13-16. Zou het dan toch een vijfsetter worden? 19-19. 23-20 voor Far Ut, maar toen drie fouten: 23-23. Potverdrie, De Griffioen op setpoint: 24-25. Gelukkig hield Anouk aan serve de kop erbij en maakten we drie nette punten: 27-25, 3-1 en dus toch weer 4 mooie punten.

Inpakken en wegwezen en om 22.30 weer bij het dorpshuis. Sikke bedankt en toch knap gedaan meiden!

Meisjes C blijft koploper in de poule

Zaterdag 17 november moesten wij weer spelen in de Uterne in IJlst. Onze tegenstander was deze keer Nagele. Ondanks dat deze onderaan stonden gingen we wel met volle spanning de wedstrijd in.

De eerste set wonnen we met 25-17. Daarna kregen we het moeilijker. We speelden 5-1 en dat is in het team nog erg wennen.

De tweede set verloren we met 18-25 en de derde set verloren we ook met 23-25.

Toen werd het wel erg spannend want wilden wij de koppositie houden in onze poule, moesten we wel minimaal 2 punten uit de wedstrijd halen. En gelukkig wonnen wij de set met 25-20 waardoor we nog een vijfde set moesten spelen.

Deze liep gelukkig voor ons weer beter en kwamen we weer wat beter in het spel en wonnen deze set dan ook met 15-6.

Gelukkig pakten we dus in deze westrijd 3 punten zodat we koploper blijven in de poule met 22 punten uit 6 wedstrijden. We worden hierna gevolgd door Bolsward met 21 punten maar deze hebben al 7 wedstijden gespeeld.

Volgende week maandag 26 november moeten we tegen Bolsward. De wedstrijd begint om 18.00 uur maar we hopen dat er dan ook weer veel publiek is om ons aan te moedigen. Sascha heeft vandaag ook aan het pubiek gevraagt om wat harder te roepen voor ons. Blijkbaar heeft dit dan wel weer een beetje geholpen.

Dus een klein oproepje: wie moedigt ons aan op maandag 26 november!

Groetjes

Iris Sanne

Dames D1 winnen, ondanks koud beginnen

Far Ut Dames 1 speelde vrijdag 16 november weer een wedstrijd thuis,
altijd fijn om weer te spelen ons Dorps huis.

Deze week ontvingen we de dames 1 van Top en Twel,
dit team kenden we van vorig seizoen nog wel.

Het publiek moest goed kijken of ze de ogen op het juiste team hadden gericht,
Far Ut en Top en Twel speelt namelijk in dezelfde mooie kleuren, wel een mooi gezicht!

De wedstrijd onder leiding van Tjitske begon strak op tijd,
we hadden voor ons gevoel niet lang ingespeeld en begonnen nog wat stijf en koud aan deze wedstrijd.

We begonnen gelijk met voorsprong, al zaten we nog niet in “the flow” van vorige week,
helaas kwam die er ook niet, zoals na afloop bleek.

Maar we speelden goed en degelijk met leuke aanvallen,
mooie reddingen en zo nu en dan sluwe prikballen.

We wonnen de eerste 3 sets met enkele punten meer op het scorebord (25-21 / 25-21 / 25-22)
maar in de vierde set kwamen we net vijf punten te kort. (20-25)

Weer vier mooie verdiende punten erbij,
dat maakt ons en de coach weer blij.

Antje en ons trouwe publiek weer bedankt voor het coachen, supporteren en yellen,
en Tjitske en Klaas, bedankt voor het fluiten en tellen.

We staan nog steeds op de vierde plek in de rij,
maar met 1 à 2 wedstrijden meer, zijn we volgende week een keertje vrij.

30 november spelen we in Scharnegoutum en 7 december weer lekker thuis,
dan is de Goede Sint met zijn Pieten alweer naar huis. 😉

Groetjes Hedwig

P.S. De nazit was korter dan normaal,
de heren waren zelfs nog aan het spelen in de zaal…

Een goede nachtrust was waarom we huiswaarts treden,
slaaptekort, een vroege wekker, of nog even snel studeren was de reden.

Zaterdag strijden de (meeste) dames weer in verschillende teams tegen elkaar,
het is tijd voor de uitverkochte pubquiz van het jaar.