Vereniging

Het bestuur

Ciska van der Veer – voorzitter.
Hedwig Falkena – secretaris & wedstrijdsecretariaat.
Auke Minne Hofman – penningmeester & scheidsrechterscoördinator.
Karin Miedema – jeugdzaken.
Nynke Tamminga – sponsoring.

Jeugdcommissie

Hanneke Tichelaar.
Bregtje van Vugt.
Karin Miedema.

Correspondentie: Far Ut, De Hoep 25, 8622 XM Hommerts.
E-mail: hedwig77@ziggo.nl

Speelzaal: dorpshuis Oan it Far, Jeltewei 96, 8622XV te Hommerts. Telefoon: 0515 442532.

Rekeningnummer volleybalvereniging Far Ut: NL45 RABO 0328 8020 85.

Bijdragen voor de website

We proberen met elkaar deze website fris en actueel te houden. Verslagen en foto’s zijn altijd welkom! De bijdragen kunnen worden gestuurd naar Hedwig (jeugd, algemeen), Auke Minne (bestuur, algemeen) en Peter (algemeen).

  • Mailadressen: hedwig77@ziggo.nl, a.m.hofman@ziggo.nl en p.vdm@home.nl.

Activiteiten

  • December + januari                    Rabo ledensponsoring  code: RLS287
  • Zaterdag 15 december 2018      Kerstmarkt clubs
  • Zaterdag 29 december 2018     Oliebollentoernooi

Doorlopend: inzamelen van oud ijzer. Bellen met Sikke Hoekstra (06 44476664) of Auke Minne Hofman (06 52366994) of mailtje naar Auke Minne:  a.m.hofman@ziggo.nl

Vergaderschema bestuur

   • Donderdag 6 december 2018
   • Woensdag 29 mei 2019 algemene ledenvergadering

Iets voor de vergadering? Mail Hedwig: hedwig77@ziggo.nl

Historie

De volleybalvereniging Far Ut te Hommerts-Jutrijp kent als officiële oprichtingsdatum 24 oktober 1979. De vereniging komt voort uit de gymnastiekvereniging SHELL. Tijdens de eerste ledenvergadering werd meteen de verenigingsnaam gekozen. De naam Far Ut is bedacht door Coby Wempe, destijds onderwijzeres. De volleybalvereniging is ontstaan in dorpshuis Oan it Far, de thuisbasis van de sportverenigingen in het tweelingdorp. ‘Fan út Oan it Far’ werd Far Ut.

De volleybalvereniging is aangesloten bij de NeVoBo en begon destijds met één vrouwenteam. Dat kwam uit in de tweede klasse van het toenmalige Rayon Sneek. Ook was er een jongensteam, dat speelde in een onderlinge competitie in IJlst. Op recreatieniveau speelden een vrouwen- en mannenteam onder de naam Far Ut.

De vereniging groeide snel. Op zeker moment waren er vier vrouwenteams, waarvan het eerste speelde in de promotieklasse van het district Friesland. Van de drie mannenteams speelde het vlaggeschip in de regiodivisie. Far Ut heeft altijd meerdere jeugdteams in diverse competities gehad. De opleiding van de eigen jeugd is in al die jaren een belangrijk aandachtspunt geweest.

In het seizoen 2016-2017 speelt het vrouwenteam en het mannenteam in de tweede klasse. Verder zijn er een vrouwen-recreatieteam en een mannen-recreatieteam.

Bij de jeugd valt het A-meisjesteam op. Deze talentvolle lichting is na een aantal kampioenschappen en geslaagde deelnames aan selectietoernooien in 2014 doorgedrongen tot de Topklasse, het hoogste niveau van Nederland. In 2016-2017 komt de ploeg uit in de Hoofdklasse. De B-meisjes spelen in de eerste klasse. Via diverse gemengde teams in het circulatievolleybal blijft de aanwas vanuit eigen gelederen gewaarborgd.

Visie

Lees hier de visie van Volleybalvereniging Far Ut