Meisjes C

Meisjes C in het nieuw

Meisjes C spelen al vanaf het begin van dit seizoen in een prachtig nieuw tenue van sponsors Cnossen Bestratingsbedrijf en Tigchelaar Metselwerken, maar een foto met beide sponsors ontbrak nog steeds.

Zaterdag na de eerste overwinning van 2019 was daar dan het fotomoment:

Age Cnossen, Iris Sanne de Jong, Sietske Cnossen, Iris Hoekstra, Sacha van Vugt en Sjoerd Tigchelaar.
Frieda Hofman, Jetske de Boer, Sanne Tigchelaar en Bernou Beuckens.


Meisjes C beginnen 2019 goed!

Zaterdagmiddag 12 januari hadden we weer de eerste wedstrijd in 2019 in een nieuwe poule.

We moesten om 15.00u in IJlst sporthal de Utherne tegen Wesseling DOK uit Dwingeloo spelen. We hebben leuk gespeeld, de eerste set wisten we nog niet echt hoe ze speelden dus we probeerden wat prikballetjes, wat smashes, maar kwamen we er achter dat ze veel ballen hadden. We moesten een flinke achterstand weg werken maar we kwamen een heel eind terug. We gingen steeds beter spelen en er kwam een echte strijd! We verloren de set net met 27-29.

De tweede set waren we wat meer op ons gemak en wisten we waar we de ballen moesten prikken, bij iedereen ging het super goed, einstand 25-20.

De derde set gingen de opslagen goed, we mochten niet meer onderhands opslaan en dat is voor sommige speelsters nog best wel spannend. Alleen zij waren iets rommeliger en de set ging weer super top en het publiek zat leuk mee te juichen eindstand 25-11.

In de vierde hadden we als opdracht van de coaches gekregen om enthousiast te zijn en er een feestje van te maken dus dat deden we ook, het was weer een hele leuke set, eindstand 25-14.

Volgende week zaterdag moeten we weer in IJlst volleyballen tegen Abiant/Set Uppers om 11:00 uur!! We hopen natuurlijk weer op veel thuis publiek, tot dan!

Groetjes, Jetske de Boer.

OLIEBOLLENTOERNOOI 29-12-2018

Aanstaande zaterdag 29 december is weer het OLIEBOLLENTOERNOOI.

’s Middags van 16:00 – 17:30 voor de jongere jeugd (FAR Ut 1, 2, 3 en 4), deze opgave loopt via Karin.
’s Avonds voor de Meisjes C, Meisjes A, alle senioren, oud-leden en de sneontejûnsploech.
Tussendoor is er een verloting en natuurlijk oliebollen.

Geef je dus nog snel even op!

C-toppers winnen ook tiende wedstrijd

Ze mochten deze zaterdag spelen op het centercourt in IJlst! Last van plankenkoorts? Ben je gek! Onze C-meiden speelden ook tegen VC Sneek weer een mooie partij volleybal en wonnen op prima wijze met 4-0 (25-20, 25-19, 25-18 en 25-23).

Fijn ploegje hoor, dit jongste juniorenteam van Far Ut! Met 4-0 winnen van Sneek en dan na 10 wedstrijden op 38 punten komen, dat is gewoon hartstikke best! De meiden zijn ook niet voor niets als eerste geëindigd in de hoofdklasse en mogen daarom na de feestdagen-break een treetje hoger gaan spelen. Daar zien we allemaal naar uit, want ze kunnen vast en zeker ook daar goed meedraaien!

Tegen VC Sneek werden door de acht toppers prima opslagen verzorgd, was de passing naar de spelverdeelster dik in orde en werden mooie aanvallen opgezet. Niet alleen werd er hard geslagen, maar ook de ‘slimme’ balletjes kregen de goedkeuring van de tientallen supporters! Verdedigend werd er ook veel gepakt!

Met deze meiden komt het ook in de tweede seizoenshelft vast en zeker in orde. Aan de coaches en de trainsters ligt het ook zeker niet!

Op de foto’s een wedstrijdsituatie-in kerstsfeer én de C-najaarskampioenen genietend van de verdiende ‘champagne’! Tot op het Oliebollentoernooi!

Rabo LedenSponsoring, stem op FAR UT

Als lid van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland kunt u vijf euro uit de sponsorpot uitgeven aan de vereniging of stichting die u een warm hart toedraagt. Stemmen kan deze keer in de hele maand december én januari, maximaal één stem per lid.

Kies op het stembiljet voor RLS278, deze code staat voor Far Ut!

Klant en lid is niet hetzelfde
Bent u klant, maar geen lid en wilt u wel stemmen? Dan kunt u natuurlijk wel uw stem uitbrengen. Op het stemformulier kunt u dan aangeven dat u lid wilt worden. Stemmen van niet-klanten zijn ongeldig.

Ook jeugdleden mogen stemmen, dus maak het hele gezin lid en stem op FAR UT!

Bent u klant van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland? Stem in december of januari door hier het stembiljet te openen: Stembiljet

Meisjes C blijft koploper in de poule

Zaterdag 17 november moesten wij weer spelen in de Uterne in IJlst. Onze tegenstander was deze keer Nagele. Ondanks dat deze onderaan stonden gingen we wel met volle spanning de wedstrijd in.

De eerste set wonnen we met 25-17. Daarna kregen we het moeilijker. We speelden 5-1 en dat is in het team nog erg wennen.

De tweede set verloren we met 18-25 en de derde set verloren we ook met 23-25.

Toen werd het wel erg spannend want wilden wij de koppositie houden in onze poule, moesten we wel minimaal 2 punten uit de wedstrijd halen. En gelukkig wonnen wij de set met 25-20 waardoor we nog een vijfde set moesten spelen.

Deze liep gelukkig voor ons weer beter en kwamen we weer wat beter in het spel en wonnen deze set dan ook met 15-6.

Gelukkig pakten we dus in deze westrijd 3 punten zodat we koploper blijven in de poule met 22 punten uit 6 wedstrijden. We worden hierna gevolgd door Bolsward met 21 punten maar deze hebben al 7 wedstijden gespeeld.

Volgende week maandag 26 november moeten we tegen Bolsward. De wedstrijd begint om 18.00 uur maar we hopen dat er dan ook weer veel publiek is om ons aan te moedigen. Sascha heeft vandaag ook aan het pubiek gevraagt om wat harder te roepen voor ons. Blijkbaar heeft dit dan wel weer een beetje geholpen.

Dus een klein oproepje: wie moedigt ons aan op maandag 26 november!

Groetjes

Iris Sanne

Meisjes C incasseert eerste nederlaag

Zaterdag 10 november moesten wij, Far Ut MC 1, tegen Covos MC 1.
We gingen in deze wedstrijd met het systeem 5-1 systeem spelen (dat is dat je maar 1 spelverdeelster hebt).

Het begon niet zo goed, tijdens de warming-up ging Sacha door haar enkel bij het afzetten. Dus toen moesten we het met z’n 7en doen.

De eerste set begon al spannend, we wonnen net met 22-25.

De tweede set maakten wat foutjes en werd ik niet helemaal lekker en een beetje duizelig. Covos won met 25-18.

De derde set waren we weer iets scherper en deze wonnen we met 20-25.

De vierde set ging het weer minder met ons, niemand zat goed in het spel en Covos stond al snel dik voor. De laatste 10 punten zag Sietske een beetje zwart. Dat kon er vandaag ook nog wel bij… maar ze ging door! Covos won uiteindelijk met 25-7.

Tot slot nog een vijfde en beslissende set. Ik had even een Mars gehad en het ging weer wat beter. Uiteindelijk ging Sietske eruit want die zag nog steeds niet helemaal goed, toen gingen we maar weer 4-2 spelen.
Iedereen was een beetje moe en we maakten weer veel fouten dus verloren we met 15-9.

Het was een leuke wedstrijd en Covos heeft terecht gewonnen!

Volgende week gaan we weer met volle moed volleyballen tegen Nakala in IJlst om 3 uur. We zouden het heel leuk vinden als jullie komen kijken!

Groetjes Sanne Tigchelaar

Meisjes C wint van koploper

Far Ut – Vc Bolsward
Wij moesten afgelopen zaterdag 3 november volleyballen tegen Vc Bosward in IJlst.
Het ging eigenlijk alle sets gelijk op tegen Vc Bolsward want dat is ook een hele sterke ploeg maar wij ook.

De eerste set begon Bolsward wat scherper dus jammer genoeg hadden we die set net verloren 23-25.

De tweede set ik weet niet precies wat het was, maar het ging super goed, we begonnen gelijk goed en alles ging die set ging goed dus ook een mooie uitslag 25-12.

De derde set ging weer heel gelijk op Bolsward kwam goed terug na de tweede set alleen wij waren iets sterker 25-22.

De vierde set ging in het begin weer gelijk op alleen in het midden van de set dwaalde Bolsward wat af het werd 25-17.

Dat betekent dat we deze wedstrijd met 3-1 hebben gewonnen. Het was een super leuke wedstrijd omdat ze ook natuurlijk eerste stonden en wij tweede dus dat maakte het extra spannend maar we hebben het weer gedaan.

Volgende week zaterdag 10-11-18 hebben we om 16.00 een wedstrijd in Oosterend tegen Covos en we gaan dan met het nieuwe systeem spelen 5-1, dat word spannend.

Groetjes,
Jetske de Boer

Oefenderby meisjes C

Zaterdag 27 Oktober hadden we een oefenwedstrijd in Woudsend. De tegenstander waren de B meiden van Wisky. We gingen toen oefenen om te spelen met het systeem 1 5 dat ging wel goed, want het was onze eerste wedstrijd dat we het speelden.

De eerste set verloren we met 25-20. De tweede set wonnen we met 16-25. De derde set wonnen we met 18-25. En de vierde set verloren we met 25-19. De eindstand is 2-2 geworden.

Het was een leuke wedstrijd om te oefenen. Het team was niet compleet Irissanne was er helaas niet. Ons volgende wedstrijd is aankomende zaterdag 3 november in de Sporthal in IJlst tegen Bolsward.

Groetjes Bernou Beuckens

Bloedspannende wedstrijd van C-toppers

Vandaag moesten wij (Far Ut MC 1) onze 3e wedstrijd volleyballen tegen CoVos MC 1. Sinds dit seizoen spelen wij in de hoofdklasse. We wisten al dat Covos een goed team was en dat we daarom gelijk goed moesten beginnen. De eerste set. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De punten werden goed onder elkaar verdeeld maar uiteindelijk gingen wij met de meeste punten ervandoor en wonnen wij de eerste set met 25-20. De 2e set werd al wat moeilijker. Covos wist waar wij de bal wilden brengen en ze verdedigden de ballen goed. Toch wisten wij net weer iets tactischer te zijn en wonnen we ook de 2e set met 25-12. De derde set. Tsja. Laten we daar maar niet te veel over zeggen. CoVos begon met de opslag en dat deden ze goed. Ze sloegen de bal niet al te moeilijk maar wij konden maar niet goed passen. De bal vloog alle kanten op. CoVos wist al snel een ruime voorsprong te krijgen en ook de behalen. Ze wonnen de 3e set met maarliefst 9-25. Dit kan ons niet nog een keer overkomen zeiden we. We gingen dus met veel goede moet en energie naar de 4e set. Ja hoor ons team was alweer bijna helemaal terug. Het ging nog niet helemaal perfect maar we wonnen de laatste set wel met 25-19. De wedstrijd was afgelopen. We hadden 3-1 gewonnen. Wel oké maar niet tevreden, want het kon beter. Deze week was ook de week van de scheidrechter. Onze scheidsrechter was de heer Auke Minne. We hadden hem een mok gegeven maar die had hij dezelfde avond alweer kapot gemaakt :-(. Onze volgende wedstrijd is op Zaterdag 3 november 2018 in de Utherne in IJlst dus als u wilt komen leuk.

Groetjes van Frieda Hofman

 

Far Ut zoekt sponsors

Een vereniging kan niet zonder sponsors, daarom is er een nieuw idee bedacht.
Lees de bijlage en meld je voor 22 oktober as. bij iemand van de Sponsorcommissie.
Er zijn al een aantal enthousiaste toezeggingen, maar we zijn op zoek naar meer!

*hiermee komen de ballensponsors met vermelding op de kast te vervallen. 

Oud ijzer voor Far Ut!

Op zaterdag 20 oktober a.s., van 9 tot 12 uur organiseert volleybalvereniging Far Ut een oud-ijzeractie. Het is op deze dag de bedoeling dat er zoveel mogelijk oud ijzer wordt ingeleverd. Bij Bouwbedrijf Kingma staat dan een container. Mochten het grote hoeveelheden zijn of ben je niet in de gelegenheid het te brengen: geen nood! Dan komen wij het ophalen. Even bellen met Sikke Hoekstra (06 44476664) of Auke Minne Hofman (06 52366994) of een mailtje naar Auke Minne:  a.m.hofman@ziggo.nl . Door dit oud ijzer te verkopen hoopt Far Ut op een leuke meevaller voor de clubkas.

Waar zoal aan gedacht kan worden: ijzeren balken en profielen, radiatoren, kachels, archiefkasten, open haarden, wasmachines, vaatwasmachines, zinken dakgoten, drogers, fietsen, daklood, gasstellen, hekwerken, leidingwerk, badkuipen, droogmolens, accu’s, etc. Let op: Koelkasten en diepvriezers worden niet opgehaald!

Van al het oud ijzer dat al jaren in de weg ligt, komt men makkelijk af. Steun de club!

Kom de C-meiden aanmoedigen in Sneek

Zaterdag 2 juni moeten de C-meisjes van Far Út zich proberen te plaatsen voor de Hoofdklasse voor seizoen 2018-2019.

Ze zouden het leuk vinden als er (veel) publiek komt om hen aan te moedigen, want ze willen heeeeeeel graag volgend seizoen een niveautje hoger spelen. Hieronder het speelschema, elke wedstrijd bestaat uit 1 set. Het toernooi vind plaats in sportzaal Schuttersveld.

Zien we jullie zaterdag?
Groetjes Iris Sanne, Sietske, Iris, Sacha, Frieda, Jetske, Sanne, Mariska en Bernou